Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

 

Δεν θα πει ψέματα στη ΔΕΘ (Μόνο ένα)

 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

 

Μη έχοντας τίποτε να πει ο κ. Τσίπρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην υποσχεθεί τίποτε (όχι άλλα ψέματα) αλλά να περιγράψει έναν κόσμο που δεν υπάρχει και να ξεμπερδεύει. “Τα καταφέραμε βγαίνουμε από τα μνημόνια σε ένα χρόνο” θα πει και μετά θα κοιτά το ρολόι πότε να κατέβει από το βήμα.

Θα πει ότι μειώθηκε η ανεργία (ενώ η κυβέρνησή του δεν έκανε τίποτε, η φυγή στο εξωτερικό, οι μισθοί των 200-300 ευρώ και το κρύψιμο των ανέργων με μη μετρήσεις εμφανίζουν τη μείωση).

Θα πει ότι αυξήθηκε ο τουρισμός (και εδώ η κυβέρνηση του δεν έκανε απολύτως τίποτε, η επικινδυνότητα στις γύρω χώρες στρέφει τουρίστες προς τα εδώ).

Θα πει ότι έρχονται επενδύσεις (πάλι η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει τίποτε, επενδύσεις δεν έρχονται αντιθέτως Ελληνικό, Σκουριές, μεγάλα ξενοδοχεία κ.α τα πολεμούν).

Θα πει τι καλά που πάνε οι εισπράξεις (με τα ψευδή τεκμήρια, τις χιλιάδες καθημερινές κατασχέσεις, τους πάσης φύσεων διωγμούς).

Θα υπάρξουν δυο προβλήματα όμως. Το πρώτο είναι ότι η ασθμαίνουσα αγορά που βιώνει όλο και χειρότερες μέρες μαζί με τους υπερφορολογούμενους πολίτες που ματώνουν θα αγνοήσει με βαθιά περιφρόνηση το δήθεν success story τύπου Σαμαρά. Δεν θα το ακούσει αλλά και αν το ακούσει γνωρίζει ότι είναι ψέμα. 

Το δεύτερο είναι ότι τον Αύγουστο του 2018, θα βρεθεί μπροστά σε ένα τέταρτο μνημόνιο, ή έστω σε μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης, επειδή ακριβώς η Ελλάδα δεν άλλαξε πουθενά: με ένα κράτος – τέρας, με ένα κοινοβουλευτικό σύστημα – σουρωτήρι χωρίς σχέδιο, με ένα φορολογικό σύστημα που αλλάζει κάθε μήνα κ.ο.κ.

Τότε θα πει βέβαια ότι “ενώ τα έχουμε καταφέρει, μας θέλουν μονίμως σε επιτροπεία” και ακόμη πως “δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού”, όμως στην μεν Ελλάδα οι ιθαγενείς δεν θα πιστεύουν ούτε μια λέξη του στη  δε την Ευρώπη οι δανειστές θα κοιτούν τις κάλπες και τον διάδοχο του σε αυτές.

Θα πει και πάλι ψέματα λοιπόν ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ κι ας μην εξαγγείλει τίποτε. Θα πει μόνο ένα ψέμα ότι βγαίνουμε από την επιτροπεία ενώ ακόμη και χωρίς μνημόνια, επιτροπεία θα υπάρχει επί δεκαετίες είναι αυτός που το έχει υπογράψει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*