Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

Η πρώτη καλή είδηση: Οι εκλογές είναι κοντά

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, στην Ελλάδα, οι οικονομικοί δείκτες έστω και οριακά βελτιώνονται χωρίς να κάνει οτιδήποτε η κυβέρνηση γι΄ αυτό. Αντίθετα μάλιστα αναγγέλλει και μέτρα που υπονομεύουν την αναιμική οικονομία της χώρας. Τι ακριβώς συμβαίνει; Ποια είναι η καλή είδηση που φέρνει μια πρώτη μικρή αισιοδοξία; Πλησιάζουν οι εκλογές!

Ένας ολόκληρος κόσμος εντός και εκτός Ελλάδος φαίνεται να ανυπομονεί να γίνουν εκλογές, να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος στη χώρα που θα απελευθερώσει δυνάμεις. Για παράδειγμα εντός Ελλάδος το  57% των Ελλήνων παρά την παροχολογία της κυβέρνησης ζητά εκλογές τώρα. Ακόμη, το 88% των Ελλήνων, δηλαδή….ΟΛΟΙ, ζητούν μείωση των φόρων.                                    Εκτός Ελλάδος το Χρηματιστήριο Αθηνών τον μήνα Φεβρουάριο είχε άνοδο 11,48%, αφού οι ξένοι επενδυτές που είναι η πλειοψηφία προβλέπουν καλύτερες (μετεκλογικές) μέρες.

Επιτρέψτε μου μια πρόβλεψη: Αν η νίκη της ΝΔ στις εκλογές της δώσει μια καθαρή τετραετία χωρίς πολιτική αβεβαιότητα, τότε αμέσως η χώρα θα βιώσει ένα οικονομικό boom, με την μαζική προσέλευση επενδυτών και κεφαλαίων. Η αγορά δεν θα περιμένει να δει κυβερνητικά προγράμματα και εξαγγελίες, θα θεωρήσει ότι είναι αρκετό ότι φεύγει μια κυβέρνηση που φρενάρει τα πάντα. 

Αυτό το οικονομικό boom, θα είναι ευεργετικό διότι θα αυξηθεί αμέσως το ΑΕΠ, δηλαδή ο τζίρος της χώρας, θα υπάρξουν πρόσθετα φορολογικά έσοδα και τότε η κυβέρνηση θα έχει όπλα ώστε να ζητήσει από τους δανειστές μας μειώσεις φόρων και χαμηλότερα πλεονάσματα.

Με τον τερματισμό της σχεδόν πενταετούς ακυβερνησίας της χώρας, τον εξορθολογισμό του κράτους και την ενεργοποίηση κεφαλαίων εν αναμονή, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ότι θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος γι αυτήν. Και η πρώτη καλή είδηση για να ξεκινήσουν όλα αυτά  είναι ότι επιτέλους οι εκλογές είναι κοντά, όποτε και αν γίνουν, μέσα στη χρονιά.