Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΕΚΔΟΤΗΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η άλλη όψη…

 

Μόνο στη Σοβιετική Ένωση

 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης – συγγραφέας.

 

Νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί μόνο με ό,τι ίσχυε στην Σοβιετική Ένωση, όταν στους Δήμους, στα εργοστάσια, παντού, υπήρχε “άνθρωπος του κόμματος” για να επιβάλλει την θέληση της ηγεσίας αλλά και να ελέγχει φυσικά ποιοι πληρώνονται, ποιοι βολεύονται κ.ο.κ. Μιλώ για τον απίστευτο τακτιτκισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την απλή αναλογική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετώντας την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, “εξασφαλίζει” την ακυβερνησία αφού ο εκλεγμένος Δήμαρχος δεν θα έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θέλει να τοποθετήσει σε κάθε Δήμο ένα δικό του στέλεχος που θα είναι λέει “Εκτελεστικός Γραμματέας” και θα αποφασίζει αυτός!

Δείτε τώρα όλη την εικόνα: Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα κερδίσει ελάχιστους Δήμους από τους 325 σε όλη τη χώρα, επιχειρεί να συνδιοικεί ή και να διοικεί μέσω τοποθέτησης “Εκτελεστικών Γραμματέων” (δηλαδή δικών του στελεχών), αδιαφορώντας φυσικά για τη Δημοκρατία, την ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και άλλες ανούσιες λεπτομέρειες.

Είναι παθογένεια της ελληνικής σύγχρονης πραγματικότητας το γεγονός ότι αυτό το ασύλληπτο σκάνδαλο περνά σχεδόν απαρατήρητο. Ούτε τα κόμματα, ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης, μα ούτε και οι ΟΤΑ έχουν αναδείξει, τη εξάμβλωμα Σκουρλέτη.

Ο μόνος που έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος. μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ (Δήμοι και Περιφέρειες ), που έληξε χθες είπε: “… O πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει το Υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις”.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι εφόσον εκλεγεί η ΝΔ θα ακυρώσει αμέσως το νομοσχέδιο Σκουρλέτη “και οι εκλογές θα γίνουν με το σημερινό σύστημα”. Ωστόσο η κίνηση Σκουρλέτη περιγράφει την Ελλάδα του φαύλου. Πρώτα έκαναν τον Καποδίστρια. Μετά τον Καλλικράτη. Τώρα τον Κλεισθένη. Κάθε “μεταρρύθμιση” στοίχιζε στη χώρα δεκάδες δισεκατομμύρια που ελαφρά τη καρδία χρέωναν την χώρα οι κατά καιρούς πράσινοι, μπλε και ροζ  Σκουρλέτηδες.

(Υ.Γ. Φήμες αναφέρουν ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει διαψεύσει τα περί Εκτελεστικών Γραμματέων ως “δεξιά προβοκάτσια” αλλά η σχετική αυτή δήλωση δεν υπάρχει στο διαδίκτυο…).