ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ F1 IN SCHOOLS

Και ηθικά και οικονομικά όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Γεώργιος Ματθαίου

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στηρίζει τις ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό F1 in Schools

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες από τρία Δημοτικά Σχολεία, της Αλιστράτης, του 13ου Σερρών και του 20ου Σερρών

«Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ,στηρίζει τις ομάδες των σχολείων των Σερρών στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμός F1 in Schools. Διευρύνουμε την στήριξη μας στα σχολεία που θα συμμετέχουν και ηθικά και οικονομικά»,  δήλωσε ο Γεώργιος Ματθαίου πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου, για την στήριξη των ομάδων των Σερρών φετινή  στην διοργάνωση F1inSchools.

 Ο κ. Ματθαίου, ανέφερε ότι στόχος της Διοίκησης του  Αυτοκινητοδρομίου είναι να συμμετέχουν όλο και περισσότερα σχολεία και στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε την συνεργασία των εκπαιδευτικών.«Θέλουμε στον διαγωνισμό να συμμετέχουν περισσότερες ομάδες σχολείων, σκοπός μας είναι αυτός και για αυτό έχουμε συναντηθεί με την εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συζητήσαμε το θέμα, υπάρχει ενδιαφέρον από τα παιδιά, αλλά θα πρέπει να γίνει με συνεργασία των εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικών που γνωρίζουν και μπορούν να προπονούν  τα παιδιά».    

Όπως τόνισε ο κ. Ματθαίου θα παραβρίσκεται, εκτός απροόπτου, στην Αθήνα, στον διαγωνισμό μαζί με τις ομάδες των σχολείων «Στηρίζουμε  τις ομάδες μας, φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools, τρία σχολεία. Στην φετινή διοργάνωση θα είμαι μαζί με τις ομάδες των Σερρών στον διαγωνισμό και μάλιστα θα  καταθέσουμε αίτημα ανάληψης της διοργάνωσης του διαγωνισμού στις Σέρρες, θα διεκδικήσουμε την επόμενη διοργάνωση στις Σέρρες. Θεωρούμε πως θα είναι πολύ καλό να έρθει η διοργάνωση στις Σέρρες», σημείωσε ο κ. Ματθαίος.

Ευχαριστίες από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των ομάδων των Σχολείων

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των ομάδων των σχολείων των Σερρών που συμμετέχουν στον F1inSchools ευχαριστούν την διοίκηση του αυτοκινητοδρομίου και τον Πρόεδρο του, Γεώργιο Ματθαίου, καθώς και  τον επιχειρηματικό κόσμο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ,που στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών και  τους δίνουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools. Σε σχετικό δελτίο Τύπου, που υπογράφουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των ομάδων των σχολείων Δημοτικό Σχολείο Αλιστράτης, 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών  και  20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, αναφέρουν τα εξής :

«Η συμμετοχή δημόσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Σερρών στο διαγωνισμό F1inSchools μπορούμε να πούμε πλέον ό,τι τείνει να γίνει παράδοση. Το F1inSchools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.

Κάθε χρόνο σχολεία του Νομού μας συμμετέχουν και έχουν αναδείξει τις Σέρρες σε πρώτη δύναμη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού αποσπώντας τα τελευταία χρόνια τα πρώτα βραβεία. Φέτος συμμετέχουμε τρία Δημοτικά Σχολεία. Το Δημοτικό Σχολείο Αλιστράτης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια στέκεται ο επιχειρηματικός κόσμος του Ν. Σερρών που καλύπτει τις δαπάνες και τα έξοδα των ομάδων.

Η ψυχή όμως αυτής της προσπάθειά μας είναι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, που στέκεται δίπλα μας τόσο ηθικά όσο και οικονομικά από το 2018.

Κατανοούμε την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Αυτοκινητοδρομίου  για περικοπή της χρηματοδότησης ανά σχολείο για τη φετινή χρονιά. Η ανάληψη όμως της δαπάνης μετακίνησης των σχολικών ομάδων στην Αθήνα είναι για μας το ίδιο σημαντική!!!

Ευχαριστούμε τα μέλη του ΔΣ και πιο πολύ τον Πρόεδρο του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, που θα είναι ο αρχηγός της αποστολής μας με στόχο την ανάληψη της διοργάνωσης του διαγωνισμού στις Σέρρες!!!

 Οι τελικοί κερδισμένοι από αυτή τη συλλογική προσπάθεια είναι οι μικροί μαθητές μας, ή με πιο απλά λόγια, το μέλλον του τόπου μας».

Δήμητρα Mετόκη. metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.