ΕΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Ανδρέας Ανδρέου διετέλεσε για τέσσερις θητείες δήμαρχος Σερρών

Έφυγε από την ζωή,τοπρωί του Σαββάτου,  ο Ανδρέας Ανδρέου ,πρώην δήμαρχος Σερρών

Οραματιστής, εμπνευστής και  δημιουργός  της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου αλλά και χώρου αναψυχής των Σερραίων

Θλίψη στην τοπική κοινωνία των Σερρών από την είδηση του θανάτου ,του Ανδρέα Ανδρέου , πρώην δημάρχου Σερρών. Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί του Σαββάτου, 29 Ιουνίου 2019,  ο πρώην δήμαρχος Σερρών Ανδρέας  Ανδρέου. Ο Ανδρέας Ανδρέου,έφυγε  από την ζωή,  πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών, μια μέρα σημαδιακή για την πόλη που αγάπησε και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του  σε αυτή .

Υπήρξε  άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα και οραματιστής, εμπνευστής και  δημιουργός  της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου αλλά και χώρου αναψυχής των Σερραίων. Μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του και παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας που αντιμετώπιζε,ενδιαφερόταν έντονα για κοινά. Πολλές ήταν οι παρεμβάσεις του για διάφορα θέματα με άρθρα στις τοπικές εφημερίδες.

Οι Σερραίοι τίμησαν τον  Ανδρέα Ανδρέου και ανάδειξαν ως δήμαρχο Σερρών  για τέσσερις θητείες, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον. Για πρώτη φορά εξελέγη δήμαρχος στις 23 Αυγούστου 1964 έως 20-7-1967. Μετά την μεταπολίτευση εξελέγη δήμαρχος και μάλιστα οι Σερραίοι τον τίμησαν να τους εκπροσωπεί για δύο συνεχόμενες θητείες, από 1-6-1975 έως 31-12-1978 και 1-1-1979 έως 31-12-1982. Η τέταρτη και τελευταία θητεία ήταν από 1-1-1987 έως 31-12-1990.

Ο Ανδρέας Ανδρέου γεννήθηκε στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας στις 26-12-1927.Τα μαθητικά του χρόνια τα πέρασε στο Φανάρι Καρδίτσας ενώ συνέχισε πανεπιστημιακές σπουδές στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και αργότερα Υποθηκοφύλακας. Στην πόλη των Σερρών εγκαταστάθηκε την δεκαετία του 1950 καθώς μετακόμισε η οικογένεια του μιας και μετετέθη ο πατέρας του στο Υποθηκοφυλακείο Σερρών. Αφού ολοκλήρωσε  τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Αθηνών,  άνοιξε δικηγορικό γραφείο στις Σέρρες.

Αξιώθηκε να κάνει μια ευτυχισμένη οικογένεια με την σύζυγό του Χρυσούλα Δημητριάδου,με την οποία απέκτησε δύο  παιδιά τους, τον Λευτέρη, Υποθηκοφύλακα Σερρών και τον  Γιώργο,  Μουσικοσυνθέτη. Ευτύχησε να δει τρία εγγόνια, τον Ανδρέα και την Χρυσούλα από τον γιο του Λευτέρη και τον Ανδρέα  από τον Γιώργο.

Η εξόδιος ακολουθία για του πρώην δημάρχου Σερρών, Ανδρέα Ανδρέου,  θα ψάλλει την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 και ώρα 11 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com