ΕΠΤΑ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Μια γυναίκα και έξι άντρες. Από την περασμένη Παρασκευή που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα σε πέντε μέρες επιβεβαιώθηκαν άλλα έξι. Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο δήλωσε ο νομίατρος Σερρών

Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Αναστάτωση επικράτησε στη Δημοτική Ενότητα Αλιστράτης, όταν επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊου σε άντρα και μετά από  λίγες μέρες επιβεβαιώθηκε να έχει μολυνθεί και ο 75χρονος πατέρας του

Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη (26 Μαρτίου 2020) το απόγευμα. Μια γυναίκα και έξι άντρες. Από την περασμένη Παρασκευή που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα σε πέντε μέρες επιβεβαιώθηκαν άλλα έξι.

Αναστάτωση επικράτησε στην περιοχή του δήμου Νέας Ζίχνης και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Αλιστράτης, όταν επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊου σε άντρα και μετά από  λίγες μέρες επιβεβαιώθηκε να έχει μολυνθεί και ο 75χρονος πατέρας του.

Την Πέμπτη το πρωί κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, και στο οποίο συμμετείχαν ο νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης, και ιατροί της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, επισκέφτηκαν την Αλιστράτη, όπου πραγματοποίησαν ενημέρωση για τα περιστατικά, για το Covid-19, καθώς επίσης διένειμαν  έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Όπως δήλωσε στη «Σ», τόσο ο κ.Σπυρόπουλος, όσο και ο κ. Αναστασιάδης δεν υπάρχει θέμα καραντίνας του χωριού και επεσήμαναν ότι αν όλοι τηρούμε τις οδηγίες της πολιτείας και μένουμε στο σπίτι μας θα είμαστε προφυλαγμένοι.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Επτά είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου στην  Περιφερειακή Ενότητας Σερρών», και κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν και να ακολουθούν τις οδηγίες. «Το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι το πιο κρίσιμο για την μετάδοση του ιού. Είναι θετικό που δεν έχουμε περισσότερα περιστατικά στην περιοχή μας. Ο κόσμος βλέπω πως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πολιτείας και ακολουθεί τις οδηγίες .Ας μείνουμε στο σπίτι για το καλό μας, αλλά και των γύρω μας», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης και  σημείωσε ότι από τα επτά επιβεβαιωμένα περιστατικά, μια γυναίκα και έξι άντρες, τα έξι άτομα έχουν ήπια συμπτώματα και είναι καλά, ενώ η κατάσταση του  ηλικιωμένου που προσβλήθηκε από τον γιο του, εμπνέει ανησυχία.

Επισημαίνεται ότι μόλις έγινε γνωστό ότι δημότης Αλιστράτης και μόνιμος κάτοικος Σερρών, είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Ο δήμος Νέας Ζίχνης, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των δημοτών του, προχώρησε σε απολυμάνσεις όλων των δημοτικών κτιρίων και δομών του Δήμου Ν. Ζίχνης, συγκεκριμένα σε Ν. Ζίχνη, Αλιστράτη, Γάζωρο, Δραβήσκο και οι υπηρεσίες του δήμου για δύο μέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) δεν λειτουργούν.     

Δήμητρα Μετόκη  metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.