ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών ανακοινώνει ήδη από την 20η Μαρτίου 2019  ότι, αφού διεκπεραιώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες, κατέστη δυνατή η καταβολή της αποζημίωσης της Ηρτημένης Εσοδείας, για το έτος 2017, του αναδασμού Αδελφικού, για τις κοινότητες Σκούταρι , Αδελφικό, Κουβούκλιο, Βαμβακούσα και Κάτω Καμήλα,.

Η καταβολή της αποζημίωσης έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Αφορούσε περίπου 750 δικαιούχους παραγωγούς και το ποσό της αποζημίωσης ήταν 232.533 ευρώ. Ενημερώνουμε τους παραγωγούς των παραπάνω κοινοτήτων, ότι από την πλευρά μας έχουν γίνει οι απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες και ακολουθούν τα επόμενα στάδια, για την έγκαιρη αποζημίωση της Ηρτημένης Εσοδείας και έτους 2018.

Από την Iερὰ Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης ανακοινώθηκε αναφορικώς  με το πρόγραμμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ότι σήμερα, Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, ο κ. Θεολόγος θὰ ιερουργήσει στην Ακολουθία  των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, που θα τελεσθεί στον Ιερὸ  Ναὸ Αγ. Μαρίνης και Αντωνίου Σερρών. 

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Κορνήλιο Καστοριάδη διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν.Σερρών, τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Συνομιλώντας με τον Καστοριάδη» και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 , στις 20.00 στο αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Εισηγητής του αφιερώματος θα είναι ο διακεκριμένος καθηγητής φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης. Συντονίζει η φιλόλογος Χριστίνα Παπαδημητρίου.

Μεγάλη πρόκριση πήρε για τους «16» του Miami Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με 6-4, 6-4 τον Αργεντίνο Λεονάρντο Μάιερ και εκτός από το εισιτήριο για τους “16” έκανε και το πιο σημαντικό βήμα για να βρεθεί στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης. Επόμενος αντίπαλος του στον δρόμο για τα προημιτελικά θα είναι ο Ντένις Σαποβάλοβ. Ο αγώνας κράτησε 1 ώρα και 34′. 


Κι άλλο κόμμα… Ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης της Ν.Δ. κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος με σκοπό να κατέβει στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, χθες Τρίτη  ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Τσιτουρίδης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες».