ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

 Στο Πεκίνο μετέβη, τη Μεγάλη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, προκειμένου να συμμετάσχει στο δεύτερο φόρουμ υψηλού επιπέδου της Πρωτοβουλίας του «Δρόμου του Μεταξιού» (Belt & Road Initiative, 25-27/4/2019).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Κίνας, που στόχο έχει την ανάπτυξη της περιφερειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας σε διηπειρωτική κλίμακα, για την ενίσχυση του εμπορίου, των επενδύσεων και των υποδομών μεταξύ της Κίνας και των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρίαση του φόρουμ σήμερα, Μ. Παρασκευή 26/4, όπως και το Μ. Σάββατο (27/4), στη Στρογγυλή Τράπεζα των ηγετών, με θέμα την «Ενίσχυση της Συνδεσιμότητας για την εξεύρεση νέων μορφών ανάπτυξης».

Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε  τη Μεγάλη Πέμπτη  (25/4) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλάμβανε επίσκεψη στο Φανάρι, ενώ  επρόκειτο να υπάρξει και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο στις 16:00. Σημειώνεται, ότι μετέπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να παραστεί στην Ακολουθία των Παθών.

Αθρόα ήταν η προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς  το πρωί  της  Μεγάλης Πέμπτης για νακοινωνήσουν, να μεταλάβουν την Θεία Ευχαριστία. Μάλιστα σε ορισμένους ναούς η Θεία Κοινωνία που είχαν ετοιμάσει οι ιερείς τελείωσε με αποτέλεσμα πολλοί πιστοί να πηγαίνουν σε ιερούς ναούς άλλης ενορίας για να μεταλάβουν τα το Σώμα και το Αίμα τους Κυρίου μας.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές της ΝΔ που είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές 2019.Όπως είχε προαναγγελθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα κάνουν χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά» που ψήφισε η κυβέρνηση και η οποία καταργούσε το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Πρώτος επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Νίκο Βούτση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ το ίδιο έπραξε και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Κατερίνα Μάρκου.

Τον κ. Μεϊμαράκη και την κυρία Ασημακοπούλου, που είχαν εκλεγεί στη Β’ Αθήνας, θα αντικαταστήσουν η Ζωή Ράπτη και ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ τη θέση της Κατερίνας Μάρκου, η οποία είχε εκλεγεί με το Ποτάμι στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα πάρει ο Νίκος Νυφούδης, που θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής καθώς έχει διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.