ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ»

Θα διεξαχθεί από τις 21 έως 23 Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη

Επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Νεότερα Δεδομένα στην Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Πνεύμονα»

Το Συνέδριο θα έχει σερραϊκό χρώμα καθώς πρόεδρος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής  είναι η Σερραία πνευμονολόγος Θεοδώρα Τσιούδα, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη Πνευμονολογικού-Ογκολογικού Τμήματος  Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» και Πρόεδρος του Αντικαπνιστικού Συλλόγου Νομού Σερρών.

Ένα ενδιαφέρον επιστημονικό συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη με τίτλο «Νεότερα Δεδομένα στην Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Πνεύμονα» και την οργάνωση έχει η Επιστημονική Εταιρεία Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο Δυτικής Μακεδονίας. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 21 έως 23 Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο έχει σερραϊκό χρώμα καθώς πρόεδρος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής είναι η Σερραία πνευμονολόγος Θεοδώρα Τσιούδα, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη Πνευμονολογικού – Ογκολογικού Τμήματος, Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και Πρόεδρος του Αντικαπνιστικού Συλλόγου Νομού Σερρών.

Η κ. Τσιούδα σε σημείωμά της για την διοργάνωση και προσκαλώντας τους συναδέλφους της να συμμετέχουν στο συνέδριο, αναφέρει, Η μεγάλη επιτυχία και απήχηση που είχε η πρώτη μας προσπάθεια, μας έδωσε τα φτερά να οργανώσουμε εκ νέου αυτή την ουσιαστική αλλά και σπουδαία επιστημονική συνάντηση η οποία ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Με τις συνεχείς εξελίξεις στην πνευμονολογία, είναι αναγκαίο να συναντηθούμε και φέτος, προκειμένου να συζητηθούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα αλλά και τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας σχετικά με το θέμα του καρκίνου και συγκεκριμένα την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της νόσου. Κεντρικός μας στόχος είναι η συνεχής ανάπτυξη μιας συνολικής πνευμονολογικής κουλτούρας όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων με σκοπό την βέλτιστη και τεκμηριωμένη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς. Έχοντας αυτό σαν στόχο, προσκαλέσαμε καταξιωμένους αλλά και νέους συναδέλφους για να παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα αλλά και τους καθιερωμένους αλγόριθμους. Η εμπλοκή διαφορετικών ειδικοτήτων στον διαρκή αγώνα ανεύρεσης, ιδανικών μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου, οδηγεί στην ανάγκη συνεύρεσης, ανταλλαγής επιστημονικών δεδομένων και κυρίως εξοικείωσης με την μεθοδολογία της καθημερινής ογκολογικής πράξης. Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας και είμαστε σίγουροι πως το συνέδριο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Θα είναι χαρά και τιμή για εμάς να σας έχουμε κοντά μας»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εισηγητές του συνεδρίου είναι καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, και θα αναλύσουν  με τις εισηγήσεις τους θέματα για τον καρκίνο και συγκεκριμένα  για την πρόληψη,την διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου θα δίνεται πιστοποιητικό σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 60% των εργασιών του προγράμματος. Βάσει της ισχύουσας εγκυκλίου του ΕΟΦ, θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης του χρόνου παρακολούθησης. Ο αριθμός μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) που θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες θα υπολογισθεί βάσει του χρόνου παρακολούθησης.

Το συνέδριο  διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την  Πνευμονολογική – Ογκολογική Κλινική, Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», την ΘωρΑκοχειρουργική – Ογκολογική Κλινική, Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και την ΑκτινοΘερΑΠευτική – Ογκολογική Κλινική, Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.