ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 Επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα και στο Αμαξοστάσιο Τροχαίου Υλικού στα Σεπόλια

Ενημέρωση για την καθημερινή λειτουργία των συρμών του ΜΕΤΡΟ και  τη συντήρησή τους

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Μεταφορών κος Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κος Νίκος Σταθόπουλος επισκέφτηκαν τη Δευτέρα  το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, όπου ενημερώθηκαν  για τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας των συρμών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν τον Υπουργό οι υπεύθυνοι των κέντρων λειτουργίας της γραμμής 1  (ΗΣΑΠ) και του ΤΡΑΜ.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Αμαξοστάσιο Τροχαίου Υλικού στα Σεπόλια και σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκαν -μεταξύ άλλων- σχετικά με την έλλειψη ανταλλακτικών, τα προβλήματα της διαθεσιμότητας συρμών και γενικότερα για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού, αιτίες που έχουν επιφέρει  σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό.

Ο Υπουργός έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την οργάνωση ενός μονίμου συστήματος αναφοράς, ώστε το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα- εν αναμονή μάλιστα της αυξημένης κίνησης από Σεπτέμβριο- πάντα με γνώμονα το σεβασμό και την εξυπηρέτηση των πολιτών.