ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ COVID -19 ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος με δελτίο Τύπου το βράδυ της Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΔΕΥΑΣ: Επιβάρυνση ιικού φορτίου του covid-19 στα αστικά λύματα στο δήμο Σερρών

«Για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2020, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των προηγούμενων μηνών διαδέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετρήσεις επιβάρυνσης του ιικού φορτίου», τονίζει ο κ. Χαλκιόπουλος

Την επιβάρυνση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών, ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτη 20 Απριλίου 2021, αναφέρεται ότι από την πρώτη που εκδηλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού, για τη διασφάλιση της Δημόσια Υγείας, η ΔΕΥΑΣ διενεργεί τακτικές μετρήσεις του ιικού φορτίου του covid-19 στα αστικά λύματα, τόσο στον Βιολογικό Καθαρισμό όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, για την παρακολούθηση της επιδημιολογικής πορείας. Και για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2020, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των προηγούμενων μηνών διαδέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετρήσεις επιβάρυνσης του ιικού φορτίου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής :

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού, η Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη ενεργοποίησε κάθε διαθέσιμο εργαλείο για τη διασφάλιση της Δημόσια Υγείας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η διενέργεια από τη ΔΕΥΑΣ τακτικών μετρήσεων του ιικού φορτίου του covid-19 στα αστικά λύματα, τόσο στον Βιολογικό Καθαρισμό όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, για την παρακολούθηση της επιδημιολογικής πορείας.

Όλα τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποστέλλονται άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ενημερώνει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2020, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των προηγούμενων μηνών διαδέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετρήσεις επιβάρυνσης του ιικού φορτίου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση των περιπτώσεων που χρήζουν νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Διευκρινίζεται ότι ο αστικός ιστός και οι κοινότητες που συνδέονται με την Ε.Ε.Λ. (Βιολογικός) αφορούν στο 95% του συνολικού πληθυσμού του Δήμου Σερρών.

Παρά την κόπωση που έχει επέλθει θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε, μέσα από την πιστή τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά της πανδημίας, στην αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Η ΔΕΥΑΣ από την πλευρά της, εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μεριμνά για την αδιάλειπτη παροχή πόσιμου νερού, καθώς η ατομική υγιεινή παραμένει πάντα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό».