ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ

Αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Σερρών κατά την συνεδρίασή του την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου

Επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων εντός του αστικού ιστού της πόλης των Σερρών

Η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων εντός του αστικού ιστού της πόλης των Σερρών, αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Σερρών κατά την συνεδρίαση του την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Ο εισηγητήςτου θέματος αντιδήμαρχος Έργων, Ηλίας Γκότσης ανέφερε ότι θα γίνει επέκταση περίπου 1500μέτρων ποδηλατοδρόμων και ότι το έργο θα γίνει από το πρόγραμμα Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 850.000,00ευρώ.

Τα νέα τμήματα ποδηλατοδρόμων  θα συνδεθούν με το ήδη υπάρχον δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Και η σύνδεση θα γίνει από τον ποδηλατόδρομο που βρίσκεται επί της Εξοχών έως το ποδηλατόδρομο επί της Μαγνησίας που οδηγεί στα ΤΕΙ  Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών).

Συγκεκριμένα τα νέα τμήματα ποδηλατοδρόμων  θα γίνουν στις οδούς : Κωνσταντινουπόλεως (νέο τμήμα), που θα συνδεθεί με αυτό των Εξοχών και στην συνέχεια με της Εθνικής Αντίστασης και Βασ.Βασιλείου, Πλατεία Ελευθερίας (νέο τμήμα) που θα συνδεθεί με αυτό της Κωνσταντίνου  Καραμανλή, της Δημοσθένους Φλωριά και Στρυμόνος, Παπανδρέου (παρκάκι) (νέο τμήμα) που θα συνδεθεί με αυτό της Δορυλαίου, Ευζώνων (νέο τμήμα), Κασομούλη (νέο τμήμα), Παπαδημητρίου (νέο τμήμα) που θα συνδεθεί με αυτό της Μαγνησίας που οδηγεί στα ΤΕΙ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκότσης τα νέα τμήματα ποδηλατοδρόμων  θα γίνουν σύμφωνα με όλα τα τεχνικά στοιχεία των ποδηλατοδρόμων και η  έναρξη των εργασιών δήλωσε ότι θα γίνουν μετά από έξη μήνες.

Δήμητρα Μετόκηmetoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.