ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Με εννέα συνεργεία η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, κάνει ελέγχους για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Επαγρύπνηση… Συνεχείς οι έλεγχοι για τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις .Κορύφωση των βεβαιωμένων παραβάσεων την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 με 65 παραβάσεις και ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το σύνολο των πολιτών φαίνεται να ανταποκρίνεται στο μέτρο για την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης τους. Αλλά  υπάρχει ένα ποσοστό που δεν τηρεί το μέτρο και τότε επιβάλλεται πρόστιμο

Συνολικά 2.561 πρόστιμα επιβλήθηκαν σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, στη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ καταγράφηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα στις εξής περιοχές: (1051) στην Αττική,(212) στη Θεσσαλονίκη, (212) στη Δυτική Ελλάδα, (166) στα Ιόνια Νησιά, (138) στην Κεντρική Μακεδονία,(131) στην Κρήτη, (126) στην Πελοπόννησο, (108) στη Θεσσαλία, (104) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (91) στη Στερεά Ελλάδα, (85) στο Νότιο Αιγαίο, (81) στην Ήπειρο,  (40) στο Βόρειο Αιγαίο και  (16) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (13.195) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Ενώ για την λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις και συνελήφθησαν (9) άτομα, ως ακολούθως: (2) στην Ήπειρο, (2) στη Θεσσαλία,(2) στο Νότιο Αιγαίο, (1) στην Αττική, (1) στη Θεσσαλονίκη και (1) στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (318) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (326) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Με εννέα συνεργεία η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, κάνει ελέγχους για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Τα τέσσερα είναι στην περιοχή της πόλης των Σερρών και τα υπόλοιπα συνεργεία σε περιοχές των άλλων δήμων.

Την Κυριακή βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα είχαν καταγραφεί 12 παραβάσεις ενώ από τις 7 το απόγευμα έως το βράδυ βεβαιώθηκαν οι επιπλέον κυρίως στην πόλη των Σερρών και συγκεκριμένα στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων, όπου πολλοί Σερραίοι πήγαν ένα αθληθούν παρά το  ΦΕΚ της κυβέρνησης που απαγορεύει την άθληση σε πάρκα ,άλση, αθλητικά πάρκα κ.α. Την Δευτέρα που οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές σημειώθηκαν 65 παραβάσεις, οι περισσότερες που βεβαιώθηκαν από την έναρξη του μέτρου.

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, οι βεβαιωμένες παραβάσεις ήταν 33 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Φαίνεται ότι οι Σερραίοι  ανταποκρίνονται στο μέτρο και φέρουν την έντυπη βεβαίωση ή το μήνυμα για την μετακίνησή τους .

Χθες Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, παρότι ο καιρός ήταν βροχερός, εντούτοις αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν έξω από τα καταστήματα των Τραπεζών. Το πρωί δημιουργήθηκε συνωστισμός έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας αλλά σύντομα  μπήκε τάξη και όσοι ήταν εκεί κρατώντας την απαραίτητη απόσταση, με υπομονή περίμεναν στην σειρά  για να εξυπηρετηθούν (φωτό)

 Επισημαίνεται ότι από την πρώτη μέρα της έναρξης του μέτρου τα συνεργεία της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών,που κάνουν τους ελέγχους  για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, κάνουν συστάσεις, βοηθούν  και δίνουν οδηγίες στους πολίτες για την προφύλαξή τους από τον κορωνοϊου.

Βασίλης Μετόκης

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.