ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Στις επιστολές που έχει αποστείλει ο δήμαρχος Σερρών αναφορικά με την πορεία της διαδικασίας απόδοσης των στρατοπέδων στο δήμο Σερρών.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

«Ο υπουργός βρίσκεται στην Αμερική, θα επιστρέψει από εβδομάδα και θέλω να πιστεύω ότι Τρίτη ή Τετάρτη θα έχουμε μια απάντηση», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017.

Εντός της εβδομάδας ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, αναμένει την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου, στις επιστολές που έχει αποστείλει αναφορικά με την πορεία της διαδικασίας απόδοσης των στρατοπέδων στο δήμο.

Ο Πέτρος Αγγελίδης θεωρεί θετική την απάντηση του κ. Καμένου, σημειώνοντας ότι όποιο αποτέλεσμα και να έχει η έκβαση του θέματος, κερδισμένος θα είναι ο δήμος.

«Ο υπουργός βρίσκεται στην Αμερική, θα επιστρέψει από εβδομάδα και θέλω να πιστεύω ότι Τρίτη ή Τετάρτη θα έχουμε μια απάντηση», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017. «Το θέμα είναι πολιτικό, αν δεν απαντήσει ο κ. Καμένος θα φανεί ότι είναι αρνητικός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι αρνητικός, αισιοδοξώ και θέλω να πιστεύω ότι όλη αυτή η προσπάθεια από το 2011, θα πάρει σάρκα και οστά προς όφελος του δήμου Σερρών, όσο και για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Γιατί αυτή η συμφωνία είναι μοντέλο συμφωνίας ,και θ α πρέπει οι υπόλοιποι δήμοι να την ακολουθήσουν, να βαδίσουν βάσει αυτής της συμφωνίας. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να τελειώσει το θέμα αυτό με το καλύτερο τρόπο και αν δεν τελειώσει την ευθύνη θα την έχουν άλλοι, δεν θα την έχουμε εμείς», τόνισε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Όποια και να είναι η κατάληξη για τα στρατόπεδα του δήμου Σερρών, ο ωφελημένος θα είναι ο δήμος Σερρών, διότι έγινε η πολεοδόμηση των δύο στρατοπέδων, έγινε νόμος και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα πέρα από αυτά που λέει στην πολεοδόμηση, όπου προβλέπονται χώροι αναψυχής, χώροι πρασίνου, τα κτίρια διατηρητέα ναυαγήσει η προσπάθεια αυτή, αυτά που είναι να τα κάνε ο δήμος θα κληθεί να τα κάνει το Υπουργείο Εθνικής άμυνας, το οποίο δυστυχώς δεν μπορεί να τα κάνει. Μόνο ο δήμος μπορεί να τα κάνει εντασσόμενος σε ευρωπαϊκά προγράμματα».

«Το θέμα θα φτάσει στα άκρα, θέλω να πιστέψω ότι θα πρυτανεύσει η λογική για αυτό αυτή η συμφωνία με τον κ. Αβραμόπουλο πρέπει να πάρει σάρκα και οστά. Όλα τα θέματα λύνονται με καλή διάθεση και με αμοιβαίες υποχωρήσεις , δεν λύνονται με την δικαστική οδό. Για αυτό, εμείς καταλήξαμε σε αυτή την συμφωνία», υποστήριξε ο δήμαρχος Σερρών. Ο κ. Αγγελίδης, εξήρε την προσπάθεια της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονία ς-Θράκης) κ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, τονίζοντας ότι για το θέμα των στρατοπέδων έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια, συνεχίζει να καταβάλει προσπάθειες και δεν έχει κανένα παράπονο μέχρι στιγμής και πιστεύει ότι η προσπάθειά της θα έχει καρπούς.

« Ας μην βιάζονται να χαρούν κάποιοι. Βλέπετε ότι γίνεται πολεμική εναντίον μου, όπως είχε γίνει και για το εργοστάσιο στο Παλιόκαστρο. Η αλήθεια και το δίκιο νικάν πάντα στο τέλος. Και είδατε όλη εκείνη η προσπάθεια απέφερε καρπούς και είδατε ότι ήρθε η στιγμή και ο αρμόδιος υπουργός μου έδωσε τα εύσημα. Το δίκιο και η αλήθεια πάντα νικάν στο τέλος» .

Συνεργασία Δικηγορικού Συλλόγου και Δήμου για τα στρατόπεδα Ο δήμαρχος Σερρών δήλωσε ότι ανταποκρίνεται ο δήμος Σερρών στην πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου για συνεργασία στο θέμα των στρατοπέδων. «Ευχαριστώ τον Δικηγορικό Σύλλογο για αυτή την ενέργεια», σημείωσε ο κ. Αγγελίδης και ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και πρόκειται οσονούπω να πραγματοποιηθεί συνάντηση.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*