ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΤΑ ΣΕΡΡΩΝ

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των Ελληνικών Ταχυδρομείων εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ του Ν. Σερρών.

«Διαφωνούμε και ζητάμε άμεσα την κατάργηση του νέου σχεδίου διανομής των Ελληνικών Ταχυδρομείων» 

Δήλωσε ο Χρήστος Μόκκας, πρόεδρος του  Συλλόγου υπαλλήλων Ν. Σερρών  ΕΛΤΑ, κάνοντας λόγο για απαξίωση των ΕΛΤΑ

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των Ελληνικών Ταχυδρομείων εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ του Ν. Σερρών. Την Δευτέρα , 17 Φεβρουαρίου 2020, ο Σύλλογος υπαλλήλων Ν. Σερρών  ΕΛΤΑ πραγματοποίησε σύσκεψη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Μόκκας, σε δηλώσεις του, στα τοπικά ΜΜΕ, αναφορικά με την σύσκεψη τόνισε «Με έκπληξη ενημερώθηκαν τα μέλη του συλλόγου το νέο σχέδιο της διανομής από την Διοίκηση, το οποίο θα είναι η ταφόπλακα για την ποιότητα τη αστικής διανομής στην πόλη των Σερρών. Συγκεκριμένα η διανομή διαλύεται με την μείωση στον αριθμό των διανομέων κατά 50%, δηλαδή από 10 διανομείς σε 5 για όλη την πόλη των Σερρών».

«Διαφωνούμε και πιστεύουμε ατράνταχτα ότι το σχέδιο αυτό θα φέρει την απαξίωση των ΕΛΤΑ και στροφή κερδών στις ιδιωτικές courier, άμεσο κίνδυνο ασφάλειας των εργαζομένων δημιουργώντας τομείς διπλάσιους από τους σημερινούς. Επίσης χαμηλότερη ποιότητα Υπηρεσιών στην κοινωνία των Σερρών, κακή εξυπηρέτηση των πολιτών και επιπλέον προβλήματα στον οργανισμό», υποστήριξε ο κ. Μόκκας.

Συμπληρώνοντας ο πρόεδρος του Συλλόγου, δήλωσε «Θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι για την αναδιοργάνωση του οργανισμού με προτάσεις εφικτές και όχι αποφάσεις εφιάλτες για τους πολίτες και τους εργαζόμενους του νομού Σερρών. Ζητάμε άμεσα την κατάργηση του νέου σχεδίου διανομής» και ανέφερε ο κ. Μόκκας το κόστος της αλληλογραφίας έχει αυξηθεί καθώς  «από 0,30 ευρώ πηγαίνει στο 1 Ευρώ».

Στην ερώτηση αν η διοίκηση των ΕΛΤΑ επενδύει στο ΠΟΡΤΑ–ΠΟΡΤΑ, την εταιρεία ταχυμεταφοράς των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο κ. Μόκκας, δήλωσε « Η ΠΟΡΤΑ–ΠΟΡΤΑ είναι θυγατρική εταιρεία των ΕΛΤΑ και είναι επικερδής».  

 Ο κ. Μόκκας σημείωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για δυναμικές κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα από τους εργαζομένους των Σερρών και ότι ήδη στην Αθήνα οι συνάδελφοι τους έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Επισημαίνεται ότι στην σύσκεψη των εργαζομένων συμμετείχε ο βουλευτής Σερρών κ. Λευτέρης Αβραμακης, που βρισκόταν στις Σέρρες, ενώ οι άλλοι βουλευτές των Σερρών ενημερώθηκαν για το θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους του νομού ΣΕΡΡΏΝ στα ΕΛΤΑ και ευελπιστούν ότι θα κατατεθεί επερώτηση στην Βουλή.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.