ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κλιμάκιο γιατρών και μαιών από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών στην «Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων» Σερρών

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάγκη της αντισύλληψης στον πληθυσμό των προσφύγων

Ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής κ.Δημήτριος  Μπαλαξής δήλωσε ότι στα ιατρεία της Γυναικολογικής- Μαιευτικής Κλινικήςτου Νοσοκομείου Σερρών υπάρχει αυξημένη έλευση γυναικών από την Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας προσφύγων οι οποίες προχωρούν  στην διακοπή της κύησης, καθώς δεν θέλουν να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Ενημέρωση του πληθυσμού της «Ανοικτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων» Σερρών σχετικά με την αντισύλληψη, προχώρησε χθες το πρωί, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2019, κλιμάκιο γιατρών και μαιών από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών .

Το μεσημέρι της Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, Αθανάσιος Ματάκος και ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής κ. Δημήτρης Μπαλαξής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην δράση .

Όπως τονίστηκε κλιμάκιο ιατρών και μαίες με συντονιστή τον Διευθυντή της Γυναικολογικής- Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Δημήτριο Μπαλαξή  θα ενημερώσουν τον πληθυσμό στο cump των προσφύγων για την αντισύλληψη.

Ο κ. Ματάκος ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτής της δράσης ανήκει  στους γιατρούς της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου και στην Κοινωνική Υπηρεσία και ότι το μήνυμα της δράσης αυτής είναι καθαρά επιστημονικό. Σημείωσε ότι το Νοσοκομείο κάνει άνοιγμα σε θέματα που πρέπει να τύχουν πλατιά αποδοχή από τους πολίτες. Καταλήγοντας είπε  ότι χαίρεται που το νοσοκομείο Σερρών έχει τους επιστήμονες να παίξει αυτό το ρόλο της πρόληψης.

Ο κ. Μπαλαξής, αφού ευχαρίστησε την διοίκηση του Νοσοκομείου που στηρίζει την εκδήλωση και ενεργεί σε αυτή την ενημέρωση στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και ότι πραγματοποιείται με την συνεργασία Νοσοκομείου Σερρών και της Ανοικτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών.

Ο κ. Μπαλαξής δήλωσε ότι στα ιατρεία της Γυναικολογικής- Μαιευτικής Κλινικήςτου Νοσοκομείου Σερρών υπάρχει αυξημένη έλευση γυναικών από την Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας προσφύγων οι οποίες προχωρούν στην διακοπή της  κύησης, καθώς δεν θέλουν επιβαρύνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό. «Το δώρο αυτό της έλευσης ενός παιδιού, δεν το χαίρονται και προβαίνουν στην διακοπή της κύησης», σημείωσε. Κατόπιν του μεγάλου αριθμού γυναικών που επισκέπτονται τα ιατρεία του Νοσοκομείου για την διακοπή της κύησης, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε αυτή την διάλεξη – ενημέρωση κυρίως του γυναικείου πληθυσμού των φιλοξενουμένων του cump.

«Θα μεταβούμε το κλιμάκιο των γιατρών και των μαιών στον χώρο τους και θα γίνει πλήρης ενημέρωση για την αντισύλληψη. Νομίζουμε ότι δεν είναι ενημερωμένοι από την πατρίδα τους», σημείωσε ο κ. Μπαλαξής, επισημαίνοντας ότι είναι ενθαρρυντικά  τα στοιχεία καθώς οι γυναίκες που έρχονται στο νοσοκομείο, επισκέπτονται κατόπιν τα ιατρεία και προβαίνουν σε αντισύλληψη με τοποθέτηση ενδομητρίων σπιράλ.

Ο κ. Μπαλαξής ανέφερε ότι δεν επιθυμούν και δεν επιχειρούν να εμπλακούν στον τρόπο ζωής των προσφύγων  και στις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, αλλά αυτό που θα κάνουν είναι απλά ενημέρωση για την αντισύλληψη.

Δήμητρα Μετόκηmetoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.