ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Γιάννης Γάτσιος σε δηλώσεις στη «Σ», αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται  από τις έντονες βροχοπτώσεις στην Τοπική Κοινότητα Κουμαριά του δήμου Σερρών

 

Ενέργειες  από την ΔΕΥΑΣ για να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργείται στην Κουμαριά Σερρών από τις βροχοπτώσεις

 

Με τις συχνές έντονες βροχοπτώσεις προβλήματα δημιουργήθηκαν στο κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Κουμαριάς του δήμου Σερρών. Στο κέντρο του χωριού συγκεντρώνονται πολλά νερά τα οποία δεν μπορούν να απορροφηθούν και να απομακρυνθούν δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Γιάννης Γάτσιος σε δηλώσεις στη «Σ», έδωσε διευκρινήσεις αναφορικά με το θέμα που προέκυψε στην Κουμαριά και τι  πρόκειται να κάνει η ΔΕΥΑΣ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

«Σύμφωνα με τους κατοίκους, τον πρόεδρο και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής  διέσχιζε το κέντρο του χωριού ένας ανοικτός τσιμεντάυλακας, τριακοσίων μέτρων, που εξυπηρετούσε στις βροχές. Ο δήμος Σκουτάρεως αποφάσισε να τον κλείσει και έβαλε ένα σωλήνα για να μεταφέρει τα όμβρια  και από πάνω έκανε πεζόδρομο. Από τότε άρχισαν και τα προβλήματα όποτε είχα έντονα καιρικά φαινόμενα, πλημμύριζε η περιοχή» τόνισε ο κ. Γάτσιος.

« Πέρυσι η ΔΕΥΑΣ  έκανε κάποιες παρεμβάσεις στον αγωγό, καθάρισε τον αγωγό, τα τρία τέταρτα του αγωγού ήταν γεμάτος από φθαρτά υλικά, καθαρίζοντας τον αγωγό η ΔΕΥΑΣ κατασκεύασε και φρεάτια επίσκεψης καθώς δεν υπήρχε σε τριακόσια μέτρα αγωγού φρεάτιο επίσκεψης για να καθαρίζεται ο αγωγός . Παράλληλα με τα φρεάτια γίναν  και σχάρες για να απορροφούν το νερό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και πρόσθεσε «Αυτές οι παρεμβάσεις δεν ήταν αρκετές και ένα μέρος του χωριού πλημμύρισε. Ο αγωγός για έντονα καιρικά φαινόμενα δεν αρκεί. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε μια μελέτη για την Κουμαριά ώστε να κατασκευάσουμε ότι χρειάζεται για να μην  αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοια προβλήματα».

Ο κ. Γάτσιος υπογράμμισε ότι το κόστος του έργου, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των υπηρεσιών θα είναι  πολύ υψηλό. « Επειδή το κόστος θα είναι πολύ υψηλό για αυτό δεν μπορούμε να το κατασκευάσουμε αμέσως. Θα πρέπει να κάνουμε μελέτη, να το εντάξουμε στο τεχνικό πρόγραμμα, να γίνει ο διαγωνισμός και όλη η διαδικασία που απαιτείται από το  νόμο. Ήδη όμως προχωρήσαμε», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Γιάννης Γάτσιος.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com