ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΗΣ

Για να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης στους Σερραίους πολίτες και όχι μόνο

Πιο φωτεινή, πιο ανανεωμένη, πιο λαμπερή, η φετινή «Πολιτεία των Ευχών», η χριστουγεννιάτικη γιορτή των Σερρών

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρύσα Παλάζη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν χθες Τρίτη 10  Δεκεμβρίου 2019, αναφέρθηκαν στην διοργάνωση «Πολιτεία των Ευχών» και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων- Θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου 2020, στην πλατεία Ελευθερίας, επί της  Κωνσταντίνου Καραμανλή και στο Κεντρικό Πάρκο των Σερρών.

Πιο φωτεινή ,πιο ανανεωμένη και  πιο λαμπερή, για να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης στους Σερραίους πολίτες και όχι μόνο θα είναι η φετινή «Πολιτεία των Ευχών», η χριστουγεννιάτικη γιορτή των Σερρών, όπως τόνισαν ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Χρύσα Παλάζη

Για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών διοργανώνει την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή «Πολιτεία των Ευχών», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου 2020, στην πλατεία Ελευθερίας, επί της  Κωνσταντίνου Καραμανλή και στο Κεντρικό Πάρκο των Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρύσα Παλάζη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν χθες Τρίτη 10  Δεκεμβρίου 2019, αναφέρθηκαν στην διοργάνωση «Πολιτεία των Ευχών» και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο κ. Χρυσάφης ς καλώντας μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούν την «Πολιτεία των Ευχών»  είπε τα εξής:
«Θέλουμε μια φωτεινή πόλη  στις γιορτές  ήδη ολοκληρώνεται ο στολισμός της πόλης και σε δύο βράδια οι συμπολίτες μας θα δουν μια άλλη κατάσταση ,μια κατάσταση όπως αρμόζει σε αυτή την πόλη, μετά τον περιορισμένο χρόνο,τους περιορισμένους πόρους  που είχαμε στην διάθεσή μας. Στην πλατεία Ελευθερίας θα είναι η κεντρική σκηνή, θα έχουμε πολλά  δρώμενα που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, ένα εικοσαήμερο γεμάτο, ένα εικοσαήμερο που θα υπάρχει όχι μόνο ζωή αλλά πλήθος δραστηριοτήτων, πλήθος εκδηλώσεων για να ζωντανέψει φέτος και οι γειτονιές και φυσικά να έχουμε μια άλλη φιλοσοφία στην πόλη μας, μια άλλη ψυχολογία που χρειαζόμαστε όλοι μας. Θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις που έχουμε και θα σας παρουσιάσουμε σήμερα είναι γεμάτες, στις οποίες συμμετέχουν πολλοί φορείς  και σύλλογοι από όλες τις δραστηριότητες της πόλης. Θα δείτε το πρόγραμμα είναι γεμάτο και στο κέντρο, στην πλατεία Ελευθερίας και στην  Δορυλαίου. Ο Στολισμός είναι παράλληλα και στο κέντρο και στην περιοχή που υπήρχαν υποδομές. Στον άξονα επί της Κωνσταντίνου Καραμανλή θα έχουμε και θα γεμίσουμε με ζωή και χρώμα την πόλη. Θα έχουμε το καρουζέλ που είναι μια ευγενική χορηγία της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και τους ευχαριστούμε για αυτό, το καρουζέλ θα είναι ελεύθερο για μικρούς και μεγάλους και φυσικά θα έχουμε δραστηριότητες παράλληλες που θα γίνονται σε άλλες περιοχές και χώρους».                                                                               «Εκτός από τις δραστηριότητες που θα γίνονται στην πλατεία  Ελευθερίας , επί της Κωνσταντίνου  Καραμανλή και στην Δορυλαίου θα έχουμε δραστηριότητες  οι οποίες θα επεκτείνονται και σε γειτονιές της πόλης ,θέλουμε να δώσουμε χρώμα, ήχο και ζωή παντού. Φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν όλα καλύτερα, αλλά ήταν ο χρόνος μας αρκετά περιορισμένος και τα μέσα μας περιορισμένα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας πιστεύουμε ότι κάναμε το καλύτερο για να έχουμε το καλύτερο  αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Χρυσάφης.

 «Την Παρασκευή στις 13 του μηνός ,θα έχουμε το ξεκίνημα αυτών των εκδηλώσεων, το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου με πολλές εκπλήξεις, με ένα θέαμα που πιστεύουμε ότι θα είναι αντάξιο των Σερραίων και φυσικά θα εναρμονίζεται με την ψυχολογία των ημερών που είναι ανεβασμένη» 

Ο Δήμαρχος Σερρών ευχαριστώντας τους εθελοντές, ανέφερε «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές  που θα συμμετέχουν σε όλη την προσπάθεια, βασίζεται στους εθελοντές όλο αυτό το εγχείρημα ,πάνω από εκατό εθελοντές εμπλέκονται σε όλη την διαδικασία. Ο εθελοντισμός είναι  κάτι για το δήμο Σερρών είναι στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας ,γιατί όλα γίνονται μέσα  από συμμετοχή ενεργών πολιτών –εθελοντών για τις δημιουργίες του δήμου. Ευχαριστώ επίσης την διοίκηση της ΚΕΔΗΣ που έχει την οργάνωση ,την διοίκηση και τα στελέχη της ΚΕΔΗΣ, αλλά και τις διοικήσεις και τα στελέχη  όλων των υπόλοιπων δημοτικών επιχειρήσεων και λειτουργιών οι οποίοι συνεισφέρουν σε αυτή την δραστηριότητα»

«Η πλατεία Ελευθερίας καλλωπίζεται, έχουμε μια δεύτερη παρέμβαση, αντικαθιστούμε τα λουλούδια στα παρτέρια που λόγω καιρού είχαν φθαρεί. Έντονο το πράσινο, έντονο το χρώμα ,περιμένουμε τους Σερραίους στις 13 του μηνός, από την Παρασκευή να είναι μαζί μας στις όμορφες εκδηλώσεις της Πολιτείας των Ευχών», σημείωσε ο κ. Χρυσάφης.                                                                                                Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται σε  live streaming στις σελίδες του δήμου, της ΚΕΔΗΣ, της Πολιτείας των Ευχών για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και όσοι δεν θα έχουν την δυνατότητα  να βρίσκονται στους χώρους των εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα έχουν έντονη προβολή και σε ΜΜΕ εκτός  Σερρών «για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια τη ς πόλης μας»  ανέφερε ο κ. Χρυσάφης.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Χρύσα Παλάζη, τόνισε: «Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει γιορταστικά από το πρωί , με την δράση «στολίζω την πόλη μου» από την Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Φέτος περισσότερα δέντρα θα στολιστούν, 42 δέντρα θα στολιστούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το απόγευμα θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης. Η φιλαρμονική από το ύψος της  Περιφερειακής Ενότητας, παιανίζοντας θα φτάσει στην κεντρική σκηνή στην πλατεία Ελευθερίας. Θ α υπάρχει μια πλούσια έναρξη και υποσχόμαστε ότι θα έχει πολύ φως και θα έχουμε εκπλήξεις. Καλούμε τους Σερραίους να έρθουν στην τελετή έναρξη ,θα δουν μια διαφορετική τελετή έναρξης με πολύ φως ,πολύ χρώμα, πολύ μουσική, πολύ χορό. Το χρονικό διάστημα από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου  είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μέχρι τώρα λάμβανε χώρα η Πολιτεία των Ευχών, τα προηγούμενα χρόνια ήταν μικρότερο το χρονικό διάστημα και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα .Αποφασίσαμε κάθε μέρα στην πλατεία ελευθερίας, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Δορυλαίου να υπάρχουν δράσεις έτσι ώστε η επίσκεψη των πολιτών και των επισκεπτών θα έχει νόημα και κάτι πολύ σημαντικό. Εισπράτταμε παράπονα ότι η επίσκεψη αποκλειστικά στο χώρο της Δορυλαίου είχε μια οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες ιδιαίτερα με μικρά παιδιά, γιατί η διασκέδαση ήταν συνυφασμένη με την κατανάλωση. Τώρα όμως οι δραστηριότητες όλες σο κέντρο της πόλης θα είναι δωρεάν».

Στην ερώτηση αν θα υπάρχει στο πρόγραμμα παρουσία γνωστού πανελλαδικά καλλιτέχνη, η κ. Παλάζη δήλωσε: «Σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε τον μικρό προϋπολογισμό που είχαμε στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ,να προσκαλέσουμε συγκροτήματα, ώστε η σκηνή μα να είναι κάθε μέρα γεμάτη, να δώσουμε έμφαση στους τοπικούς καλλιτέχνες, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μέσα από μουσικά σχήματα δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, και να αποφύγουμε να φέρουμε “μεγάλα ονόματα” γιατί οι απατήσεις τους είναι παράλογες και έχω την αίσθηση ότι είναι κρίμα να ξοδεύουμε χρήματα για μια βραδιά ,για ένα δίωρο σε έναν καλλιτέχνη και όχι να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον μικρό προϋπολογισμό για να κάνουμε ουσιαστικότερα πράγματα» 

Αναφορικά με το κόστος των εκδηλώσεων η κ. Παλάζη ανέφερε:«Το κόστος μας είναι ξεκάθαρο, είναι ο προϋπολογισμός της  ΚΕΔΗΣ, ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΗΣ για την “Πολιτεία των Ευχών” και η έκτακτη επιχορήγηση  του δήμου Σερρών στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών προκειμένου να ενισχύσει αυτές τις εκδηλώσεις».  

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.