ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Με εννέα συνεργεία η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, κάνει ελέγχους για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Βεβαιώθηκαν 64 παραβάσεις στην Π.Ε, Σερρών από ελέγχους συνεργείων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις και 34 την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Το σύνολο των πολιτών φαίνεται να ανταποκρίνεται στο μέτρο για την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης τους. Αλλά υπάρχει ένα ποσοστό που δεν τηρεί το μέτρο και τότε επιβάλλεται πρόστιμο

Συνολικά 1.155 πρόστιμα επιβλήθηκαν σε όλη την Ελλάδα την  Τετάρτη 25 Μαρτίου, στη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας.

 Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ καταγράφηκαν παραβάσεις στις εξής περιοχές:

(333) στην Αττική, (124) στη Θεσσαλονίκη, (106) στα Ιόνια Νησιά, (97) στην Κρήτη, (76) στην Πελοπόννησο, (73) στην Κεντρική Μακεδονία,(66) στην Ήπειρο, (65) στη Θεσσαλία,(50) στη Στερεά Ελλάδα,(49) στο Νότιο Αιγαίο, (48) στη Δυτική Ελλάδα, (47) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,(15) στο Βόρειο Αιγαίο και(6) στη Δυτική Μακεδονία.                                                                        Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως την Τετάρτη 25 Μαρτίου2020,  έχουν βεβαιωθεί 2.950 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις και συνελήφθησαν έξι άτομα, (2 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στην Αττική, 1 στην Κεντρική Μακεδονία, 1 στην Ήπειρο και 1 στα Ιόνια Νησιά). Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 άτομα.                                        

Την Τρίτη και την Τετάρτη βεβαιώθηκαν  64 παραβάσεις  στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Με εννέα συνεργεία η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, κάνει ελέγχους για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Τα τέσσερα είναι στην περιοχή της πόλης των Σερρών και τα υπόλοιπα συνεργεία σε περιοχές των άλλων δήμων.

Από την ημέρα που ξεκίνησε το μέτρο έχουν βεβαιωθεί 64 παραβάσεις, 20 την Τρίτη 24 Μαρτίου και 34 την Τετάρτη  25 Μαρτίου 2020 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Επισημαίνεται ότι την πρώτη μέρα της έναρξης του μέτρου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στις μεμονωμένες περιπτώσεις παράβασης του μέτρου, γινόταν συστάσεις και δινόταν οδηγίες.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.