«ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ

Ενόψει Πάσχα…Η Αστυνομία στους δρόμους με μπλόκα , κιάλια νυχτερινής όρασης και drones…Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπη κυκλοφορία

«Εκστρατεία» της ΕΛ.ΑΣ. για περιορισμό κυκλοφορίας

Επί ποδός πρόκειται να βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. τις ημέρες του Πάσχα

για να αποτρέψει τη φυγή προς την επαρχία και τα νησιά πολιτών που θέλουν  να ψήσουν αρνί λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης  στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος, σε 24ωρη βάση, ανακοίνωσε την Τετάρτη κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ  της χώρας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη κατοικία τους, με βάση την  Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας,  και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται αποκλειστικά, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.