ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Η  εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών στο ΣτΕ είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 7 Δεκ 2018

 

Ακύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών Εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

 

Προγραμματισμένη για την Παρασκευή 7 Δεκ 2018 είναι η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων αναφέρονται τα παρακάτω:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ανακοινώνει ότι η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 7 Δεκ 2018. Θα διεξαχθεί στην αυξημένη ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την Δευτέρα 3 Δεκ 2018 και ώρα 18:00 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στην οποία το επιτελείο των Νομικών Συμβούλων της ΠΟΠΣΜ και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου θα αναπτύξουν το ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που καθιστά ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ την «συμφωνία» των Πρεσπών.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου εκπροσωπούνται από τους προέδρους τους. ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ εξουσιοδοτείται να τις εκπροσωπεί στα ΜΜΕ. Το δίκτυο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου απαρτίζεται από τις κάτωθι οργανώσεις:                                                                1.Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, Πρόεδρος Δημήτριος Φιλιππίδης. 2.Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας, Πρόεδρος Παύλος Άφκος

3.Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης/Βικτωρίας , Πρόεδρος Ανδρέας Μπαλλής.

4.Παμμακεδονική Ομοσπονδία Νοτίου Αυστραλίας, Πρόεδρος Ευάγγελος Τσιαπάρης.

5.Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας, Πρόεδρος Νικόλαος Φασούλας.

6.Παμμακεδονική Ένωση Καναδά ,Πρόεδρο Χρήστος Καράτζιος.

7.Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά ,Πρόεδρος Γεώργιος Παπαδάκης.

8.Παμμακεδονική Ένωση N. Αφρικής, Πρόεδρος Αμύντας Παπαθανασίου.

9.Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), Πρόεδρος Γεώργιος Τάτσιος

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της Αυστραλίας αποτελούν μέλη της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας με πρόεδρο τον κ.Παναγιώτη Ιασωνίδη.

Το σύνολο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου συντονίζει η κα Νίνα Γκατζούλη.

Εκπρόσωπος Τύπου στην Ελλάδα ορίζεται ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος (τηλ 6983498377).