ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ

Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων – Φίλων του 3ου Γυμνασίου και  Λυκείου Σερρών (πρώην θηλέων) με συνδιοργανωτή την ΚΕΔΗΣ την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7μ.μ., στο θέατρο «Αστέρια»

«Το άλυτο πρόβλημα της Παιδείας στην Ελλάδα» το θέμα της ομιλίας του Χρήστου Γιανναρά

Εκδήλωση λόγου διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων – Φίλων του 3ου Γυμνασίου και  Λυκείου Σερρών (πρώην θηλέων) την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7μ.μ., στο θέατρο “Αστέρια”, ομιλία με θέμα: “Γιατί άλυτο το πρόβλημα της Παιδείας στην Ελλάδα;”.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Φιλοσοφίας-συγγραφέας και συντάκτης της επιφυλλίδας της εφημερίδας «Καθημερινή» κ. Χρήστος  Γιανναράς.

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 1935. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και το Παρίσι (Σορβόνη). Διδάκτωρ φιλοσοφίας της Faculte des lettres et sciences humaines του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St Vladimir’s Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. Ήταν διευθυντής του περιοδικού σύνορο, που εξέδωσε δώδεκα τεύχη από το 1964 ως το 1967. Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, αρχικά στο τότε ενιαίο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών και μετά στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Δίδαξε φιλοσοφική ορολογία, και μέθοδο, πολιτική φιλοσοφία και πολιτιστική διπλωματία. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια: Παρίσι, Γενεύη, Λωζάννη και το Ρέθυμνο Κρήτης. Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το βιβλίο του Η ελευθερία του ήθους θεωρείται ότι όρισε τον πυρήνα αυτού που αργότερα ονομάστηκε “νεορθοδοξία” και έχει χαρακτηριστεί “ο Μάης του ’68 στην Ορθόδοξη θεολογία και ηθική”.Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών “Alexander von Humboldt Stiftung”. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Academie International des Sciences Humaines (Βρυξέλλες). Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες, Το Βήμα, παλαιότερα, επί 13 χρόνια, και από το 1993 μέχρι σήμερα στην Καθημερινή, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (ΚΕ.ΔΗ.Σ.). Μεταξύ των στόχων της εκδήλωσης η ευαισθητοποίηση των σερραίων για την διατήρηση ,συντήρηση του κτηρίου του 3ου Γυμνασίου Σερρών (πρώην Θηλέων)