ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ

Κοπή της βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στo φουαγιέ  του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια», το απόγευμα της Τετάρτης,15 Ιανουαρίου 2020

Πολλά χαμόγελα και ευχές στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για μια καλή χρονιά και συνέχιση της δυναμικής του παρουσίας

Με πολλά χαμόγελα και ευχές για μια καλή χρονιά για όλους αλλά και  συνέχιση της δυναμικής παρουσίας  του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Την καθιερωμένη του βασιλόπιτα έκοψε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, το απόγευμα  της Τετάρτης 15  Ιανουαρίου 2020, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια». Η κοπή πραγματοποιήθηκε παρουσία του δήμαρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, του προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε Σερρών, Γιάννη Γάτσιου, της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Καλλιόπης Ευαγγελίδου, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού Σερρών, Σωτηρίας Πάνου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεργατών, διοικητικού προσωπικού και των ηθοποιών της κεντρικής σκηνής και της ερασιτεχνικής σκηνής.

Την βασιλόπιτα έκοψαν ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο πρόεδρος, Γιάννης Γάτσιος και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Καλλιόπη Ευαγγελίδου οι οποίοι ευχαρίστησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου για την στήριξη, όπως και όλους τους εργαζομένους  και συνεργάτες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, για την αψεγάδιαστη συνεργασία και το εξαιρετικό κλίμα και ευχήθηκαν σε όλους μία αντίστοιχα δημιουργική χρονιά.

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης ως νέα δημοτική αρχή και στην έναρξη μιας νέας δεκαετίας, θα θέλαμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε την σημαντική θέση που κατέχει για  μας ο Πολιτισμός και να εκφράσουμε έμπρακτα την στήριξη μας στο σημαντικό καλλιτεχνικό και πνευματικό έργο που επιτελεί το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Η καινούρια χρονιά βρίσκει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με τρεις θεατρικές παραγωγές ,δύο στην πειραματική του σκηνή και μία στην κεντρική σκηνή επιμορφωτικά θεατρικά τμήματα για όλες τις ηλικίες και ποικίλες παράλληλες δράσεις».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το θέατρο των Σερρών, τον Απρίλιο θα παρουσιάσει παράσταση της κεντρικής του σκηνής για δύο εβδομάδες σε μεγάλη σκηνή των Αθηνών. Καθώς και ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι επισκέψεις των ερασιτεχνικών τμημάτων του θεάτρου στις κοινότητες του Καλλικρατικού δήμου Σερρών ,προσφέροντας δωρεάν παραστάσεις με σεβασμό στους δημότες που ζουν μακριά από το κέντρο της πόλης. Ο θεσμός της Πανεπιστημιάδας αναβαθμίζεται προχωρώντας σε μια ουσιαστική συνεργασία με το τμήμα θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προσπάθεια και στόχος μας είναι το θέατρο να συνεχίσει και την καινούργια δυναμική του παρουσία μέσα στην πόλη των Σερρών, αλλά και να αποτελέσει το μέσο που θα προβάλλει και εκτός Σερρών το σύγχρονο και δημιουργικό πρόσωπο του τόπου μας. Με το εξειδικευμένο καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό του, αλλά και την δημιουργική και αρμονική συνεργασία με τη δημοτική αρχή, και το διοικητικό συμβούλιο είναι σίγουρο πως το μέλλον του θεάτρου μας θα είναι καλύτερο. Εύχομαι σε όλους μια φωτεινή και δημιουργική χρονιά», τόνισε ο κ. Χρυσάφης αναφερόμενος στα άμεσα σχέδια  του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Γιάννης Γάτσιος δήλωσε: «Ήταν μια πετυχημένη χρονιά για το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, θέλουμε να συνεχίσουμε το 2020 με περισσότερες επιτυχίες. Ήδη έχουμε αρκετές δουλειές έτοιμες με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και σκοπεύουμε να βγάλουμε έξω από την πόλη, αλλά και  εκτός ορίων νομού. Να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ για την προσπάθεια που καταβάλει και να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά».

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών δίνοντας τις ευχές της για καλή και δημιουργική χρονιά με επιτυχίες αναφέρθηκε στην ομάδα της ερασιτεχνικής σκηνής   .

Το τυχερό κομμάτι της βασιλόπιτας έτυχε ο μουσικός, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, συντελεστής της παράστασης «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα» του Τζέιμς Φριτς που πρόκειται να ανέβει στις 8 Φεβρουαρίου 2020 σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ζλατίντση στην Μικρή Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Δήμητρα Μετόκηmetoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.