ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝΥΠΗΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου,

 Απόστολος Τζιτζικώστας: «Βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος

«Βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της  Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, όλων των περιφερειακών συμβούλων Σερρών , του δημάρχου Βισαλτίας και τέως περιφερειακού συμβούλου, Αθανάσιου Μασλαρινού και   όλων των εργαζομένων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού έδωσε τις ευχές του σε όλους τους παρισταμένους, δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της κατά πάντα αγαστής συνεργασίας της Μητρόπολης με την Περιφέρεια, ιδίως ενόψει του εμβληματικού έτους 2021, κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης. «Θα σα ς παρακαλέσω όλους να εργάζεστε ως δημιουργοί στην βάση ενός οράματος και όχι ως διαχειριστές της καθημερινότητας. Ώστε να οδηγούμε τον τόπο μας μπροστά. Ο τόπος μας και η Μακεδονίας μας, η πληγωμένη Μακεδονίας μας εμείς τουλάχιστον δεν ξεχνούμε αυτό που έχει γίνει, και αποτελεί ένα αγκάθι για τις ψυχές μας. Η Πληγωμένη μας Μακεδονία θα πρέπει να πάρει την θέση που της αξίζει .Και πιστεύω ότι αυτό είναι και όραμα του κ. Περιφερειάρχη, ότι η Π.Κ.Μ.μπορεί και πρέπει να είναι η ατμομηχανή ολόκληρης της Ελλάδος» τόνισε ο κ. Θεολόγος.   

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, αφού ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο, όσο και τον Περιφερειάρχη για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στην εκλογή του κ. Τζιτζικώστα ως Προέδρου στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, τονίζοντας την σημασία της παρουσίας της ΠΚΜ στο εθνικό κέντρο των αποφάσεων. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και Δήμων την 12η Φεβρουαρίου 2020 και στην σημασία της εκλογής του και της παρουσίας πλέον στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Ως ελάχιστη ένδειξη της υποστήριξης όλων στην υποψηφιότητά του δώρισε μπλουζάκια με τυπωμένο το σήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και Δήμων. «Η Αλλυλεγγύη, που διοικεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια ομάδα και με αυτή την φιλοσοφία λειτουργεί με στόχο την παραγωγή ωφέλιμου έργου .Η φωνή της Π.Κ.Μ με την εκλογή του κ. Τζιτζικώστα ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και Δήμων , θα ακουστεί τόσο σε πανελλαδικό τόσο και σε πανελλαδικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του, και εξήρε την προσωπικότητα του κ. Θεολόγου λέγοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι τυχερή που έχει στο τιμόνι έναν τόσο φωτισμένο ιεράρχη.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο στις Σέρρες κοντά στους εργαζόμενους, που εργάζονται σκληρά και κράτησαν στους δύσκολους καιρούς της κρίσης την ΠΕ Σερρών όρθια, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον των συμπολιτών. Αναφερόμενος σε σχετική μνεία του Μητροπολίτη, σημείωσε ότι η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια εργάζονται από κοινού με όραμα, σχέδιο και στόχο την ευημερία των συμπολιτών μας και όχι ως απλοί διαχειριστές της καθημερινότητας.

«Εύχομαι καλή χρονιά με δύναμη και αισιοδοξία, είμαστε εδώ και το 2020 για να βάλλουμε τα δυνατά μας ώστε να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», τόνισε και σημείωσε ότι αναμένει  από τις εισηγήσεις των διευθυντών των τμημάτων για αλλαγές στο οργανόγραμμα που έχει γίνει ώστε να λυθούν τυχόν προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

Το τυχερό κομμάτι της βασιλόπιτας, με το φλουρί έτυχε βρέθηκε στο κομμάτι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.