ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε Σερρών 

 Εκδηλώσεις για την ημέρα  Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε Σερρών εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας .
Η 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε ως ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, με  ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 (ΦΕΚ Α 234 / 13.10.1998).

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Στην πόλη των Σερρών

Γενικός σημαιοστολισμός. Θα σημαιοστολιστούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. καταστήματα από την 8η πρωινή της 16ης Σεπτεμβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου ημέρα εθνικής μνήμης.       
–   Θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια Κτίρια και το Δημοτικό Κατάστημα και το Δημοτικό Κατάστημα κατά τις βραδινές ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου 2019.
ΩΡΑ 10.00 – Θα τελεσθεί μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ. Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος και θα συμπαρασταθεί ολόκληρος ο Ιερός κλήρος της πόλης.
–   Ομιλία με τίτλο: «O Aφανισμός του Ελληνισμού της καθ΄ημάς Ανατολής 1914-1922» από τον κ. Ελευθέριο Χατζόπουλο πρώην Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Θ.Σ.).
ΩΡΑ 10.30 – Μετάβαση στον ανδριάντα του Ιερομάρτ. Αγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.
– Έναρξη τελετής
–   Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σερρών, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων Ν. Σερρών και εκπροσώπους νομικών προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.
–   Σιγή ενός λεπτού.
–    Εθνικός ΄Υμνος.
    Τέλος τελετής.    

Στη Νιγρίτα του Δήμου Βισαλτίας

Από τον Δήμο Βισαλτίας ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, αμέσως μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, για την γιορτή του Αγίου Νικήτα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας.

Βασίλης Μετόκης

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.