ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ

Καταναλωτής σε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ και αστυνομικούς,που επιχείρησαν να κάνουν  έλεγχο παροχής για παράνομη σύνδεση και ρευματοκλοπή,σε επιχείρηση έξω από το Σκούταρι

Έκανε χρήση όπλου για να εμποδίσει έλεγχο για παράνομη σύνδεση και ρευματοκλοπή

Επρόκειτο για ένα καταναλωτή με επιβαρυμένο παρελθόν σε επανασυνδέσεις και ρευματοκλοπές

Λίγο έλειψε να εξελιχθεί τραγωδία σε επιχείρηση, λίγο έξω από το Σκούταρι, νωρίς το μεσημέρι  της  Δευτέρας, 17 Φεβρουαρίου 2020, όταν συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ με την συνδρομή αστυνομικών, επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο παροχής για παράνομη σύνδεση και ρευματοκλοπή.

Μόλις όμως το συνεργείο έγινε αντιληπτό από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης το κλίμα οξύνθηκε. Αντέδρασαν έντονα απειλώντας και βρίζοντας το συνεργείο και τους αστυνομικούς. Μάλιστα ένας από αυτούς στράφηκε κατά των αστυνομικών. Στη συνέχεια φέρεται ένας εκ των ιδιοκτητών, να πυροβόλησε με όπλο τύπου φλόμπερ, πιθανότατα για εκφοβισμό, χωρίς όμως –ευτυχώς- να τραυματιστεί κάνεις. Οι δύο ιδιοκτήτες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Σερρών κ. Δημήτρης Πολυμέρης, αναφερόμενος στο περιστατικό, σε δηλώσεις στη «Σ», τόνισε «Συνέβη ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό. Καταναλωτής στα πλαίσια επανελέγχου της παροχής για παράνομη επανασύνδεση, παρενέβη και εμπόδισε το έργο τόσο του συνεργείου όσο και των αστυνομικών που παρευρίσκονταν μαζί μας . Αρχικά με άσχημα λόγια και άσχημες εκφράσεις κατά του συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ και των αστυνομικών, δεν δίστασε να κάνει και χρήση όπλου προκειμένου να εμποδίσει το έργο του συνεργείου και των αστυνομικών».

« Επρόκειτο για ένα καταναλωτή με επιβαρυμένο παρελθόν σε επανασυνδέσεις και ρευματοκλοπές, τελικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και η αστυνομία ανέλαβε να μεταβιβάσει τον φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να τους ασκηθεί ποινική δίωξη» σημείωσε ο κ.Πολυμέρης. Συμπληρώνοντας ο κ. Πολυμέρης, ανέφερε «Οι υπάλληλοι είχαν στα χέρια τους εντολή να ελέγξουν αν είναι παράνομα συνδεδεμένη και πραγματικά ήταν παράνομη και γινόταν μάλιστα ρευματοκλοπή. Είναι περίπου τρεις μήνες που πιάσαμε τον συγκεκριμένο καταναλωτή για ρευματοκλοπή», ενώ στην ερώτηση αν υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που κάνουν ρευματοκλοπή, ο κ. Πολυμέρης, ανέφερε «Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι υπάρχει έξαρση στις παράνομες συνδέσεις και ρευματοκλοπές, ίσως αυτό είναι απόρροια της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Και αυτό είναι πλήγμα και για την ΔΕΔΔΗΕ και για τους παρόχους».

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.