ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Από τα μέλη του Επιμελητήριου Σερρών

Έμπρακτη αλληλεγγύη με την εθελοντική αιμοδοσία-προσφορά προς τον συνάνθρωπο

Έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο  έδειξαν  τα μέλη του Επιμελητήριου Σερρών που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών. Το Επιμελητήριο Σερρών, για ακόμη μία φορά, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Η αιμοδοσία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2019 και από τις ώρες 8:00 έως 15:00 στο Ισόγειο Κατάστημα του Επιμελητηρίου Σερρών, από το συνεργείο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Δημήτρης Γιαννάκης αναφερόμενος στην εθελοντική αιμοδοσία, δήλωσε:«Σημαντική αυτή η ενέργεια που κάνει το Επιμελητήριο ,δυο με τρεις φορές το χρόνο γιατί  είναι δεδομένο ότι είναι πολύ μεγάλες οι ανάγκες για  αίμα και δημιουργούμε τέτοιου είδους ευκαιρίες για τα μέλη μας και όχι μόνο να ΄ρθουν να δώσουν αίμα, για μια στιγμή που θα χρειαστούν οι ίδιοι, η οικογένειά τους  να έχουν μερικές φιάλες αίμα. Μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται μόλο λίγα λεπτά από το χρόνο μας να δώσουμε μια φιάλη αίμα η οποία όμως θα εξασφαλίσει σε μια δύσκολη στιγμή μια σημαντική λύση».

Αναφορικά με την ανταπόκριση των μελών του Επιμελητηρίου στο κάλεσμα της διοίκησης για την εθελοντική αιμοδοσία, ο κ. Γιαννάκης  τόνισε: «Βεβαίως και ανταποκρίνονται, μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι είναι και σε άλλους συλλόγους  και Τράπεζες αίματος. Το σημαντικό είναι να δίνουμε όλοι μα όλοι αίμα και να έχουμε τράπεζα αίματος για μας και την οικογένειά μας».

Η αιματολόγος, διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Σερρών, Κατερίνα Τζιούρα, τόνισε: «Εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης. Είναι μια ωραία ευκαιρία να δώσουμε κίνητρο σε όλους τους  Σερραίους, να θυμίσουμε ότι αυτές τις μέρες έχουμε ανάγκη από πολλά πράγματα αλλά και πολλοί συνάνθρωποί μας, έχουν ανάγκη από αίμα, έτσι δέκα λεπτά από το χρόνο μας ,από την ζωή μας μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές, να βοηθήσει ανθρώπους που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Βέβαια καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους οι ανάγκες είναι μεγάλες τώρα όμως ιδιαίτερα λόγω των εορταστικών ημερών. Τελευταία η προσφορά σε αίμα έχει μειωθεί λόγω των ιώσεων, του κρύου για αυτό ας φροντίσουμε όλοι να πληρώσουν αυτό το κενό γιατί οι συνάνθρωποι μας νοσηλεύονται και έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος και παραγώγων».

«Όποιος επιθυμεί να προσφέρει αίμα, μπορεί να έρθει να αιμοδοτήσει στο Νοσοκομείο από τις  9:00-1300 και το απόγευμα 6:00-8:00 και το Σαββατοκύριακο πρωινές ώρες μόνο» σημείωσε η κ. Τζιούρα.

Η κ. Τζιούρα αναφερόμενη στην επάρκεια αίματος στο νοσοκομείο Σερρών, δήλωσε:«Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με εθελοντικές αιμοδοσίες σε χωριά, σε συλλόγους, όπως και σήμερα στο Επιμελητήριο. Όταν φυσικά υπάρχει μια ιδιαίτερη ομάδα αίματος υπάρχουν οι τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα σε αιμοδότες να έρθουν να αναπληρώσουν τα κενά».

Αρκετά μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους συνανθρώπους τους και συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο τους και προσφέροντας αίμα, το πολύτιμο αγαθό το οποίο δίνεται μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.