ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Έως και τη Δευτέρα, 23-12-19, τελευταία μέρα μαθημάτων

Χριστουγεννιάτικες Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Σερρών για την προεόρτια περίοδο των Χριστουγέννων

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών προγραμμάτισε τις ακόλουθες δράσεις για την προεόρτια περίοδο των Χριστουγέννων:

Ι. Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας:

1) την Τρίτη 10-12-19 υποδέχτηκε παιδιά του Συλλόγου ‘Ηλιαχτίδα’, τα οποία παρακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από το παραδοσιακό σχήμα του σχολείου της Γ΄ Γυμνασίου.

2) Για δεύτερη χρονιά φέτος, το παραδοσιακό σύνολο της Β΄ Γυμνασίου θα πλαισιώσει την Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΑΑΜΕΑ την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια το ίδιο σχήμα θα ψάλει τα κάλαντα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. 

ΙΙ. 1) Την  Παρασκευή, 13-12-19 το σύνολο ευρωπαϊκής μουσικής της γ΄ γυμνασίου συμμετείχε στο πρόγραμμα της ΚΕΔΗΣ και του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Σερρών ‘Στολίζω την πόλη μου’ ψάλλοντας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

2) Την ερχόμενη Τρίτη, 17-12-19 και ώρα 19:00, το ΜΣΣ θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις φωταγώγησης του κτηρίου του Διοικητηρίου της Π.Ε. Σερρών και στην ανοιχτή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία μπροστά στο ιστορικότερο κτήριο της πόλης ως εξής:

η χορωδία των ευρωπαϊκών συνόλων του Λυκείου θα ερμηνεύσει μαζί με τους Έλληνες Διεθνείς Λυρικούς καλλιτέχνες, τον Φίλιππο Μοδινό, τενόρο, και την υψίφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου, αποσπάσματα από διάσημες άριες (αποσπάσματα από την Τραβιάτα του Βέρντι και μια ιταλική καντσονέτα, Funiculi, funicula). η Β΄ γυμνασίου θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα. 

3) Τέλος, την Δευτέρα, 23-12-19, τελευταία μέρα μαθημάτων, το σύνολο παραδοσιακής μουσικής της Β΄ Γυμνασίου μας θα ψάλει τα κάλαντα στον Μητροπολίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο της πόλης,

Τα παραπάνω γνωστοποίησε για την εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου η Διευθύντριά του Σκέμπερη Ευαγγελία, φιλόλογος.