ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΛΑΧΩΝ «ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ»

Διήμερο εκδηλώσεων  αυτό το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου

Ετήσιος Χορός & Γιορτή Μητέρας για το Σύλλογο Βλάχων Νομού Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος»

Διήμερο εκδηλώσεων είναι το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου για το Σύλλογο Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος», καθώς το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου και την Κυριακή θα γίνει εκδήλωση-ομιλία για τη Γιορτή της Μητέρας με αφορμή την Υπαπαντή του Κυρίου.

 Ο ετήσιος χορός των Βλάχων, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, θα γίνει στο «Κτήμα Κομπολόι» στο Ν.Σούλι Σερρών με τιμή πρόσκλησης στα 17€ και συμπεριλαμβάνει πλήρες μενού με απεριόριστο ποτό και αναψυκτικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί στο χορό του Συλλόγου να μην υπάρχει λαχειοφόρος αγορά, ώστε να μην επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα οι φίλοι και τα μέλη του. Για τα μικρά παιδιά η είσοδος είναι δωρεάν και θα υπάρχει ταχυδακτυλουργός στη διπλανή αίθουσα του κέντρου, ώστε να ψυχαγωγηθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.

 Ο χορός ξεκινάει στις 20:30 με τα πολύ μικρά παιδιά του Συλλόγου, τα οποία χορεύουν και τραγουδούν για πρώτη φορά, ακολουθούν τα τμήματα με μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και στο τέλος η παρουσίαση των χορευτικών κορυφώνεται με το τμήμα εμφανίσεων, στο οποίο συμμετέχουν χορευτές με παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

 Η βραδιά συνεχίζεται με τη βράβευση πρωτοετών φοιτητών για την εισαγωγή τους σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όλοι τους με βλάχικη καταγωγή και παιδιά μελών του Συλλόγου και έπειτα ξεκινάει παραδοσιακό γλέντι που φέτος πλαισιώνεται από τους μουσικούς Νίκο Ζάρκο στο κλαρίνο, Σάκη Φασούλα στο βιολί, Γιάννη Πούλιο στο λαούτο, Τάσο Μπουκλά στο ντέφι και τους τραγουδιστές Γιάννη Λίτσιο και Δημήτρη Κοκκώνη.

 Ο Σύλλογος Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος» τιμώντας την ορθόδοξη παράδοση έχει καθιερώσει, κάθε χρόνο, να πραγματοποιεί στις αρχές του Φλεβάρη τη Γιορτή Μητέρας, καθώς σύμφωνα με την παράδοση, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 2 Φεβρουαρίου 1929 για να συνδυαστεί με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Έτσι λοιπόν, την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 στο κτήριο του Συλλόγου στην οδό Γ.Καραϊσκάκη 2, με ολιγόλεπτη ομιλία της κυρίας Νικολέτας Ρασίμη (θεολόγος) και θα συνεχιστεί με προσφορά σπιτικών παραδοσιακών εδεσμάτων που παρασκευάζονται από τις κυρίες του Συλλόγου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις κυρίες.