ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο Σερρών, υπό του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, με την συμμετοχή φορέων, επαγγελματιών ,αγροτών και κατοίκων της Αλιστράτης με θέμα τον συντονισμό των διαμαρτυριών για την απόφαση της Τράπεζας για αναστολή λειτουργίας της του καταστήματος στην Αλιστράτη .

Επιστολή διαμαρτυρίας στην διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για το «λουκέτο» του καταστήματος στην Αλιστράτη

« Είναι ένα θέμα που αφορά πραγματικά την ύπαρξη της Αλιστράτης ,γιατί θα απομονωθεί , έχει ήδη επέλθει ο μαρασμός» τόνισε ο  Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Την έντονη  διαμαρτυρία τους εκφράζουν φορείς και κάτοικοι της Αλιστράτης για το «λουκέτο» που προχωρά η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς  στο κατάστημα στην Αλιστράτη Σερρών. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο Σερρών, υπό του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, με την συμμετοχή φορέων, επαγγελματιών ,αγροτών και κατοίκων της Αλιστράτης με θέμα τον συντονισμό των διαμαρτυριών για την απόφαση της Τράπεζας για αναστολή λειτουργίας της του καταστήματος στην Αλιστράτη .

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος στην σύσκεψη ,δήλωσε « Εδώ και μια εβδομάδα έστειλα επιστολή στην διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, αναφορικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος  στην Αλιστράτη Σερρών. Όπως γνωρίζεται το κατάστημα τους τελευταίους μήνες λειτουργούσε δύο μέρες την εβδομάδα. Παρότι υπολειτουργούσε εξυπηρετούσε τους κατοίκους της περιοχής . Γνωρίζετε επίσης την ιδιαιτερότητα που έχει η περιοχή της Αλιστράτης, η πρόσβαση που θα έχουν αν φύγει η τράπεζα από εκεί, θα είναι  δύσκολη. Θα απευθυνθούν ή στη Δράμα ή στη Νέα Ζίχνη και η απόσταση είναι μεγάλη. Παρότι έστειλα αυτή την επιστολή προς τα στελεχη της Τράπεζας,δεν έχουμε λάβει απάντηση και δεν έχουν πάρει θέση»

«Επειδή η Τράπεζα έχει ανακοινώσει την αναστολή του καταστήματος σήμερα προκάλεσα συνάντηση με τους φορείς,τους αγρότες,τους κατοίκους της Αλιστράτης που μπορούσαν να έρθουν εσπευσμένα ώστε να στείλουμε και άλλη επιστολή και να οργανωθούμε για τρόπους αντίδρασης με την απόφαση αυτής της Πειραιώς. Πρέπει να καταλάβουν και οι τράπεζες ότι ο ελληνικός λαός στήριξε τις τράπεζες και ιδιαίτερα οι αγρότες την τράπεζα Πειραιώς και πρέπει να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι στην Αθήνα ότι από αυτούς εξαρτώνται. Για αυτό θα αντιδράσουμε δυναμικά πλέον. Η τοπική κοινωνία είναι πολύ στεναχωρημένη ,καταλαβαίνετε σε τι αδιέξοδο βρίσκονται και θα αντιδράσουν. Συντάχθηκε μια επιστολή που υπογράφηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, και θα πιέσουμε  και τους βουλευτές μας να παρέμβουν και να προσπαθήσουν να ανασταλεί η απόφαση της Τράπεζας» σημείωσε ο κ.Σπυρόπουλος.

Προσθέτοντας ότι το θέμα θα αποφασισθεί κεντρικά, ανέφερε « Είναι ένα θέμα που αφορά πραγματικά την ύπαρξη της Αλιστράτης, γιατί θα απομονωθεί ,έχει ήδη επέλθει ο μαρασμός. Ελπίζω και εύχομαι και υπάρχει η διάθεση, από βουλευτές και υπουργούς, να βοηθήσουν όλοι αλλά πρέπει να έχουμε αποτελέσματα γιατί στο συγκεκριμένο σημείο θα επέλθει μαρασμός»

Αναφορικά με την μείωση του προσωπικού στις τράπεζες και τις αναστολές λειτουργίας καταστημάτων τραπεζών ο κ. Σπυρόπουλος, δήλωσε «η μείωση του προσωπικού έχει ξεκινήσει  εδώ και τέσσερα πέντε χρόνια.» και αναφέρθηκε στην περίπτωση της τράπεζας Εθνικής ,η όποια εξυπηρετεί 80.000 Σερραίοτς με ένα κατάστημα».  Ο ελληνικό λαός στήριξε τις τράπεζες και πρέπει οι τράπεζες να εξυπηρετούν τους πελάτες τους» κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com 

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , Σ (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.