ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ

Ανέφεραν ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Γεώργιος Ματθαίου, ο πρόεδρος της ΛΑΜΣ Μάριος Ζίχναλης, και τέως πρόεδρος και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Βασίλης Παπαβασιλείου

Διαμάντι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και αισιοδοξία για την θετική έκβαση του έργου αναβάθμιση του

Δηλώσεις για την αρνητική απόφαση της  Ελεγκτικής Επιτροπής για τις εργασίες αναβάθμισης της πίστας αλλά και τη δημόσια κριτική από πολίτες ότι το Αυτοκινητοδρόμιο στερεί πόρους από τους Σερραίους δημότες.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι διαμάντι για το δήμο Σερρών, το Αυτοκινητοδρόμιο αναβαθμίζεται και αναπτύσσεται αλλά μπροστά στην ανάπτυξη του μπαίνουν κάποια εμπόδια, ανέφεραν ο πρόεδρος του  Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Γεώργιος Ματθαίου, ο πρόεδρος της ΛΑΜΣ Μάριος Ζίχναλης, και τέως πρόεδρος και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Βασίλης Παπαβασιλείου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, με αφορμή την αρνητική απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής για τις εργασίες αναβάθμισης της πίστας αλλά και τη δημόσια κριτική από πολίτες ότι το Αυτοκινητοδρόμιο στερεί πόρους από τους Σερραίους δημότες.

Ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου, Γιώργος Ματθαίου, τόνισε: «Το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών αναβαθμίζεται, οι διοργανώσεις αυξάνονται, κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Μπροστά όμως στην ανάπτυξη του αυτοκινητοδρομίου μπαίνουν κάποια εμπόδια. Όπως γνωρίζεται όλοι, απορρίφθηκε το έργο της ασφαλτόστρωσης από την ελεγκτική επιτροπή. Εμείς ως διοίκηση έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες θα υποβάλλουμε την έντασή μας εμπρόθεσμα και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε και κάνουμε το παν να ολοκληρωθεί αυτό το έργο σε εύλογο χρονικό διάστημα που είναι προγραμματισμένο να γίνει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Η ένσταση πιθανόν να κατατεθεί την Παρασκευή, έχουμε περιθώριο να την καταθέσουμε έως την ερχόμενη Τετάρτη».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι ο Δήμος Σερρών θα δικαιωθεί, ο κ. Ματθαίος ανέφερε: «Είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε και την σιγουριά αυτή την βασίζουμε στους Νόμους. Η ενημέρωση που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι αν τηρηθεί κατά γράμμα ο νόμος θα δικαιωθούμε. Το ελεγκτικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση χαρακτηρίζοντας την ως έμμεση χρηματοδότηση του Δήμου προς το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Αυτό το πράγμα δεν ισχύσει το Αυτοκινητοδρόμιο είναι δημιούργημα του δήμου Σερρών, ανήκει σε όλους στους Σερραίους δημότες και ο δήμος έχει την δυνατότητα να εξελίξει το αυτοκινητοδρόμιο έτσι ώστε να του αποφέρει περισσότερα κέρδη τα οποία θα αποκομίζονται οι Σερραίοι δημότες και ο δήμος Σερρών. Είναι μια ανώνυμη εταιρεία αλλά είναι παραχωρημένο σε αυτή από το δήμο Σερρών που είναι και ο κυρίως μέτοχος».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση της έφεσης που κατάθεσε ο εργολάβος και την δικαίωση του για την ασφαλτόστρωση που έγινε πριν από χρόνια στο Αυτοκινητοδρόμιο και θα πρέπει να του δοθούν 70.000 ευρώ, ο κ. Ματθαίος δήλωσε: «Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί για την απόφαση που δικαιώνει τον εργολάβο, θα κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες, δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς θα συμβεί. Πιθανότατα να υπάρχει δυνατότητα έφεσης», ενώ στην ερώτηση ποιος θα πληρώσει τον εργολάβο είπε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς αλλά λογικά ο δήμος Σερρών.

Ο Μάριος Ζίχναλης, πρόεδρος της ΛΑΜΣ δήλωσε: «Για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου οι συμμετοχές αναμένεται να αγγίξουν τις 120 κάτι που σημαίνει ότι οι αθλητές και οι ομάδες τους θα περάσουν τον αριθμό των 1000 ατόμων. Το να έρχονται για τρεις μέρες στην πόλη μας 1000 άνθρωποι, είναι μεγάλο γεγονός. Μέσα στο 2018 και το 2019 όπου μετρήθηκε ο κόσμος που επισκέφτηκε το Αυτοκινητοδρόμιο το νούμερο άγγιξε τις 120 χιλιάδες και από αυτούς το 85-87% ήταν ξένος κόσμος. Το αυτοκινητοδρόμιο είναι ο μοναδικός φορέας που φέρνει κόσμο στις Σέρρες, τόσο πολύ κόσμο και μάλιστα ανθρώπων που ασχολούνται με ένα σπορ που δαπανώνται τα ποιο πολλά χρήματα. Είναι τιμή για τις Σέρρες και πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι Σερραίοι ότι φιλοξενεί τον Παρθενώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα Βαλκάνια»

«Ακούω από κάποιους ότι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών παίρνει πόρους από τον Σερραίο δημότη. Θα έλεγα το αντίθετο Αυτοκινητοδρόμιο φέρνει πόρους στις Σέρρες, διαφημίζει την πόλη των Σερρών στα πέρατα του κόσμου. Το τελευταίο drift πέρασε 2,5 εκατομμύρια views στο διαδίκτυο. Είναι ένα τεράστιο νούμερο που ξεπερνά πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τα λέω αυτά για να δείξω πόσο πρέπει όλοι οι Σερραίοι να προστατεύσουμε το Αυτοκινητοδρόμιο. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε Αυτοκινητοδρόμιο στα Βαλκάνια», σημείωσε ο κ. Ζίχναλης. 

Ο κ. Παπαπβασιλειου υπερασπίσθηκε με σθένος την διαχρονική προσφορά του Αυτοκινητοδρομίου στον τόπο και στην τοπική οικονομία και αναφερόμενος στην απόφαση για τον εργολάβο, τόνισε: «Από σας μαθαίνω ότι βγήκε αυτή η απόφαση, δεν ξέρω αν επιδέχονται έφεση. Δεν αφορά το Αυτοκινητοδρόμιο, αφορά το Δήμο Σερρών, ο ιδιοκτήτης και ο κατασκευαστής ήταν ο Σερρών και θα είναι ο δήμος Σερρών. Το Αυτοκινητοδρόμιο ανήκει στο Δήμο Σερρών». Σημείωσε πως η Ανώνυμη Εταιρεία έχει την διαχείριση του αυτοκινητοδρομίου, δήλωσε ότι κάποιοι έχουν μπερδευτεί και βγαίνουν και λένε ότι δεν ανήκει το Αυτοκινητοδρόμιο στο δήμο Σερρών. Ανέφερε ότι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι το διαμάντι του δήμου Σερρών και της περιοχής και δεν έχει δικαίωμα κανένας να ζημιώνει το Αυτοκινητοδρόμιο, επισημαίνοντας  ότι όποιος ζημιώνει το αυτοκινητοδρόμιο θα τον βρει μπροστά του και θα είναι σκληρός απέναντι του. «Δεν διαπραγματεύομαι,θα είμαι σκληρός, υπηρέτησα και υπηρετώ το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών» κατέληξε ο κ. Παπαβασιλείου.

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.