ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»

Χαρακτήρισε το Νομοσχέδιο με το όνομα Κλεισθένης, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων   του δημοτικού συμβουλίου Σερρών ,κατά την τακτική συνεδρίαση του Σώματος το μεσημέρι της Τρίτης , 8 Μαΐου 2018

 

Απαράδεκτο το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Το δημοτικό συμβούλιο Σερρών αποφάσισε να ζητήσει  την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το Νομοσχέδιο με το όνομα Κλεισθένης, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων   του δημοτικού συμβουλίου Σερρών ,κατά την τακτική συνεδρίαση του Σώματος το μεσημέρι της Τρίτης , 8 Μαΐου 2018. Μετά από συζήτηση δύο ωρών το δημοτικό συμβούλιο Σερρών αποφάσισε να ζητήσει  την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δημοτικός  Σύμβουλος Νίκος  Στεργίου ήταν ο Εισηγητής του  θέματος «Συζήτηση σχετικά με το Νομοσχέδιο ¨Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. (Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι)» . Ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση αιφνιδίασε όλους με το νομοσχέδιο ,και ζήτησε να το σταματήσει και να γίνει διαβούλευση. Αναφέρθηκε στο ψήφισμα που εξέδωσε αναφορικά με το θέμα η ΚΕΔΕ και αν το Σώμα συμφωνεί με αυτό.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ,Στέφανος Φωτιάδης , τόνισε ότι ζήτημα γι α την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εκσυγχρονισμός  και πως θα εξυπηρετεί τον πολίτη , δήλωσε» «θέλουμε διάλογο ,έχουμε προτάσεις . Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης , Θεόδωρος Μηλίδης ανέφερε «βρισκόμαστε σε μεγάλη καμπή το νομοσχέδιο είναι αντίθετο με τις προσδοκίες, είναι απαράδεκτο ,και σε ορισμένα σημεία τερατούργημα» και σημείωσε ότι στραγγαλίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι προωθείται η συναλλαγή και το Δημοτικό συμβούλιο θα είναι διακοσμητικό στοιχείο.

Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθανάσιος Γάτσιος (που συντόνιζε την συζήτηση καθώς έλειπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεόδωρος Αραμπατζής ) , δήλωσε ότι το νομοσχέδιο έχει θετικά στοιχεία αλλά  και αρκετά απαράδεκτα και ότι έχει προχειρότητες.

Ο Παντελής Χράπας , σημείωσε ότι είναι κορυφαίο το θέμα ,ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι για το καλό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι όλα γίνονται για το καλό της κυβέρνησης και ότι είναι αντίθετος σε πολλά που αναφέρει το νομοσχέδιο

Η Δέσποινα Ιλανίδου ανέφερε ότι εάν εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο θα υπάρχει ακυβερνησία και συναλλαγή ,ενώ για το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, δήλωσε ότι είναι πρόχειρο και θέλει να ακούσει τις προτάσεις της ΚΕΔΕ..

Ο δήμαρχος Σερρών ,  Πέτρος Αγγελίδης παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι με το νομοσχέδιο εισάγεται ακυβερνησία .

Το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε στην κοινή απόφαση να ζητήσει  την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση με ορισμένο χρονοδιάγραμμα δύο μηνών προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου και να συνεδριάσει ξανά( το δημοτικό συμβούλιο) για να κωδικοποιήσουν τις προτάσεις τους .

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com