ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΙΟ

Η ομάδα του ΑΡΤΙΟ προτείνει δράση, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά όλων των ηλικιών του Δήμου Σερρών, ώστε να ασχοληθούν με την καλλιτεχνική δημιουργία μένοντας στο σπίτι τους.

«ΑΡΤΙΟ- Δημιουργικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της δράσης «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), υπηρετώντας τον καταστατικό της ρόλο και τον κοινωφελή χαρακτήρα της, προχώρησε ήδη όλο αυτό το διάστημα, σε δράσεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, ενθαρρύνει  και ενισχύει πρωτοβουλίες.

Μια τέτοια εξαιρετική πρωτοβουλία είναι η πρόταση του ΑΡΤΙΟ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.για Δημιουργικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της δράσης  «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ». Τα παραπάνω σημειώνει η Η δημοτική σύμβουλος Σερρών Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη , πρόεδρος της  Κ.Ε.ΔΗ.Σ. σε σχετικό δελτίο Τύπου  στο οποίο συγκεκριμένα επισημαίνει τα παρακάτω:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά, με υγεία πρωτίστως και αισιοδοξία.

Η δύσκολη συγκυρία του εγκλεισμού που βιώνουμε, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αποτελεί κατά τη γνώμη μου, μια χρήσιμη εμπειρία επαναξιολόγησης των σημαντικών προτεραιοτήτων στο σχεδιασμό στόχων, αλλά και μια αφορμή  επανεκκίνησης με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των δυνατοτήτων των Επιχειρήσεων, Οργανισμών, Δομών του Δήμου Σερρών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), υπηρετώντας τον καταστατικό της ρόλο και τον κοινωφελή χαρακτήρα της, προχώρησε ήδη όλο αυτό το διάστημα, σε δράσεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, ενθαρρύνει  και ενισχύει πρωτοβουλίες.                            

Μια τέτοια εξαιρετική πρωτοβουλία είναι η πρόταση του ΑΡΤΙΟ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.για Δημιουργικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της δράσης  «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».                                       

Η ομάδα του ΑΡΤΙΟ προτείνει την παρακάτω δράση, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά όλων των ηλικιών του Δήμου Σερρών, ώστε να ασχοληθούν με την καλλιτεχνική δημιουργία μένοντας στο σπίτι τους.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η σελίδα του ΑΡΤΙΟ στο facebook, όπου τα παιδιά ή οι γονείς τους θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες και υλικό σχετικό με την κάθε προτεινόμενη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των δράσεων θα περιλαμβάνει κύκλο 9 θεματικών, οι οποίες θα προτείνονται ανά 4-5 ημέρες και θα παρέχουν υλικό (οπτικό, ακουστικό, κείμενο κλπ) και οδηγίες, ώστε τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα ή περισσότερα έργα.  Τα έργα θα μπορούν να είναι ζωγραφική, κολάζ, μικτές τεχνικές, βίντεο,  κλπ.

Στη συνέχεια τα έργα θα φωτογραφίζονται και θα αποστέλλονται μαζί με το όνομα και την ηλικία του δημιουργού, είτε στο email του ΑΡΤΙΟ (neoartio2010@gmail.com), είτε στο messenger της σελίδας ΑΡΤΙΟ στο facebook.

Όποιο παιδί ή γονέας το επιθυμεί, θα μπορούσε να παραδώσει το έργο του στο ΑΡΤΙΟ ή στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ., με σκοπό να κορνιζωθεί και να αναρτηθεί σε δημόσιους χώρους (πχ γηροκομείο, νοσοκομείο, κλπ) και επιπλέον να προβούμε  σε οργάνωση έκθεσης του υλικού, όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Υπεύθυνη της δράσης: Γιώτα Αλεξίου (υπεύθυνη του ΑΡΤΙΟ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.):

 τηλ.: 6936684393 /  email: neoartio2010@gmail.com