ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάλεσε τους Σερραίους να μην πηγαίνουν ρούχα και υποδήματα πλέον σε αυτούς  τους κάδους

Δεν γίνεται πλέον συλλογή ρούχων και υποδημάτων στους κάδους ανακύκλωσης

Δεν γίνεται πλέον συλλογή ρούχων και υποδημάτων στους ανάλογους κάδους ανακύκλωσης, καθώς η εταιρεία που έκανε την συλλογή σταμάτησε απροειδοποίητα και απρόοπτα την συλλογή τους από τους κάδους που είχαν τοποθετηθεί στην πόλη των Σερρών και σε χωριά του δήμου Σερρών. 

Επισημαίνεται ότι τον Ιούλιο του 2019 με την τοποθέτηση των πρώτων 22  ειδικών κάδων σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη των Σερρών  ξεκίνησε στο Δήμο Σερρών  η ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και υφασμάτινων υλικών. Σύμφωνα με την σύμβαση που είχε υπογραφεί από το Δήμο Σερρών και της Εταιρείας ανακύκλωσης τα μεταχειρισμένα είδη ύστερα από ειδική επεξεργασία θα επαναχρησιμοποιούνται-όσα είναι σε καλή κατάσταση –  με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψε η δημοτική αρχή με ιδιωτική εταιρία, που ανέλαβε  τη διαδικασία συλλογής μεταφοράς και ανακύκλωσης των συγκεκριμένων προϊόντων, θα έχει έσοδα μισό ευρώ στο τόνο.                                     Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης, σε δηλώσεις στη «Σ» αναφορικά με την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων, τόνισε : «Υπήρχε μια συνεργασία με μια εταιρεία ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων. Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία, μας είπαν ότι  ήταν ασύμφορο το δρομολόγιο και έτσι σταμάτησαν την συλλογή και θα έρθουν να πάρουν τους κάδους. Τέλη Μαΐου θα έρθουν να απομακρύνουν τους κάδους από το χώρο που είναι  τοποθετημένοι».

«Εμείς έχουμε ξεκινήσει την αναζήτηση  για εταιρείες που ανακυκλώνουν ρούχα και υποδήματα και  επιθυμούμε να κάνουμε σχετική προκήρυξη . Οι Σερραίοι είναι αλήθεια ανταποκρίθηκαν στην ανακύκλωση των ρούχων και των υποδημάτων» σημείωσε ο κ. Καρακολίδης.

« Η εταιρεία σταμάτησε την συλλογή χωρίς να έχει ενημερώσει, με αποτέλεσμα τα ρούχα που τοποθετούσαν οι συμπολίτες μας να είναι πολλά και να ξεχειλίζουν οι κάδοι από ρούχα και μάλιστα πολλά ήταν και εκτός κάδου. Μετά την ενημέρωση από την εταιρεία ότι σταματά την συλλογή επειδή συγκεντρώθηκαν πολλά ρούχα τα πήρε ο δήμο και κάλεσε όσους ήθελαν να πάρουν ότι τους χρειάζεται και τα υπόλοιπα που ήταν σε καλή κατάσταση τα διαθέσαμε σε κοινωνικές δομές που προσφέρουν ρούχα»,πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Ο κ. Καρακολίδης κάλεσε τους Σερραίους να μην πηγαίνουν ρούχα και υποδήματα πλέον σε αυτούς  τους κάδους και όσοι επιθυμούν να δώσουν αυτά σε δομές όπως εκκλησίες που προσφέρουν ρούχα σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.