ΔΕΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το φιάσκο με Λοΐζου ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει Κόκκαλη, Χρηστίδου, Κονιόρδου

Δέκα νέα ονόματα για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ για Κόκκαλη: Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-διαπλοκής

Μετά το «φιάσκο» με την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου, θέμα για το οποίο ασκήθηκε κριτική στην μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα ανακοίνωσε  την Τρίτη άλλους δέκα υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ανάμεσά τους, η γνωστή τραγουδίστρια και πρώην παίκτρια του Fame Story Ραλλία Χρηστίδου, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης και ακτιβιστής στο αναπηρικό κίνημα και ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών συζητήθηκαν εκτενώς στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, ενώ ανακοινώθηκαν δέκα νέα ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η διοργάνωση της «μεγάλης, ανοιχτής συνάντησης της προοδευτικής συμμαχίας στις 6 Απριλίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου» .Δεύτερο θέμα ήταν το ψηφοδέλτιο «το οποίο θα δώσει τη μεγάλη μάχη για τις ευρωεκλογές».

Τα νέα ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

Αγγέλη Ελευθερία, Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Γραικός Νίκος, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή-Γραφή» για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία.

 –Θεοφιλάτος Μάριος, μουσικός, Γραμματεία Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Κόκκαλης Πέτρος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

Κονιόρδου Λυδία, ηθοποιός, πρώην Υπουργός Πολιτισμού.

Λαζαροπούλου Γιώτα, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας-πρώην Εθνοdata.

Νικολαΐδης Αλέξανδρος, Ολυμπιονίκης TAE KWON DO.

Ρέλλας Αντώνης, σκηνοθέτης, ακτιβιστής ΑΜΕΑ.

Σπουρδαλάκης Μιχάλης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Χρηστίδου Ραλλία, τραγουδίστρια.

ΝΔ για Κόκκαλη: Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-διαπλοκής

Η πρώτη αντίδραση από την ΝΔ για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εξαιρετικά αιχμηρή.

«Κόκκαλης στα δημόσια έργα, Κόκκαλης στο Κόντρα Τσάνελ, τώρα Κόκκαλης και στην Ευρωβουλή» αναφέρει η Πειραιώς για να προσθέσει: «Σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την διαπλοκή. Γι’ αυτό που ο κόσμος το ‘χε τούμπανο και ο κ. Τσίπρας κρυφό καμάρι».

Η ΝΔ σημειώνει επίσης πως «το να τιμήσει ο κ. Τσίπρας το όνομα Κόκκαλης, το οποίο γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ» για να καταλήξει: «Η υποκρισία και ο κυνισμός τους προκαλούν πλέον μόνον τον χλευασμό κι αυτό θα φανεί σύντομα. Στις κάλπες της 26ης Μαΐου».