«ΓΚΟΛΦΩ FOREVER» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΡΦΕΑΣ» ΣΕΡΡΩΝ

Η παράσταση, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή,7 Φεβρουαρίου 2020, στις 9:00μ.μ. στην αίθουσα «ΟΡΦΕΑΣ», επί της Π. Κωστοπούλου 12 στις Σέρρες.

«Γκόλφω forever» μια ειδυλλιακή παρωδία … από την ερασιτεχνική σκηνή του Ομίλου « Ορφέας» Σερρών

 Ένα έργο του Ντίνου Σπυρόπουλου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μεντίζη

«Γκόλφω forever» μια ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης , του Ντίνου  Σπυρόπουλου  που ανεβάζει η ερασιτεχνική σκηνή του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών. Η παράσταση, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, στις 9:00μ.μ. στην αίθουσα «ΟΡΦΕΑΣ», επί της Π. Κωστοπούλου 12 στις Σέρρες.

Με αφορμή την υπόθεση της “Γκόλφως” του Περεσιάδη, ο Ντίνος Σπυρόπουλος έγραψε την ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης ” Γκόλφω forever”. Ο συγγραφέας με μια διάθεση ειρωνικής ανατροπής αναμετριέται μ’ένα έργο θρύλο, ένα έργο που μιμήθηκε τα ευρωπαϊκά μελοδράματα, για να καυτηριάσει την εποχή μας, να σατιρίσει τη συμπεριφορά της μίμησης ξένων προτύπων, που φαλκιδεύει τη γνησιότητα του πολιτισμού μας και συχνά μας αφήνει μετέωρους μέσα στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Οι επίκαιρες πινελιές φέρνουν το έργο πολύ κοντά στο σήμερα και η εισβολή «απρόσκλητων» προσώπων σπάνε τη δομή του, του προσδίδουν έντονο επεισοδιακό χαρακτήρα και τέλος κάνουν την παράσταση «τουρλού».
Η “Γκόλφω for ever”εκτυλίσσεται σε έναν βουκολικό κόσμο όπου δύο νέοι, η Γκόλφω και ο Τάσος, δίνουν όρκο αιώνιας αγάπης. Ο Κίτσος, ανιψιός του αρχιτσέλιγκα, ζητά από την Γκόλφω να τον παντρευτεί μα αυτή αρνείται. Τότε, ο Κίτσος στέλνει τον θείο του προξενευτή στον Τάσο και του προτείνει να παντρευτεί την ανιψιά του Σταυρούλα, που έχει μεγάλη προίκα. Ο Τάσος πατά τον όρκο του και δέχεται να παντρευτεί την Σταυρούλα, τυφλωμένος από την περιουσία που του υπόσχονται και η οποία θα τον βγάλει από τη φτώχεια. Όταν το μετανιώνει όμως, είναι, μήπως, πλέον αργά;

Παραστάσεις

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στις 9:00μ.μ. . Επόμενες παραστάσεις το Σάββατο 8 /2, την Κυριακή 9/2, την Παρασκευή 14/2,το Σάββατο 15/2 και την Κυριακή 16 /2 με ώρα έναρξης 9:00μ.μ. και τιμή εισόδου 6 Ευρώ.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Μαρία Μεντίζη, Μουσική επιμέλεια: Πρόδρομος Προδρομίδης, Φωτισμοί: Χαράλαμπος Σταμπόλλογλου, Υποβολείο: Δώρα Ποργιοπούλου.

Παίζουν : Γκόλφω: Φωτεινή Μπερόβαλη, Τάσος: Δημήτρης Μιγγιάννης, Βλάσης: Σαράντης Πενολίδης, Κίτσος: Σωτήρης Αλληλέγγος, Καλόγερος: Κώστας Αγοραστός, Λόρδος: Βασίλης Κρυωνάς, Σταυρούλα: Άννα Ιακώβου, Ζήσης: Συμεών Καραϊσκος, Αστέρω: Μαρία Γκόγκα, Αγαπητικός: Βασίλης Κουτσογιάννης, Άμλετ: Βασίλης Τιλσίζογλου

Χορός: Κατερίνα Δεβριάδου, Νάσια Δεληγιάννη, Ελένη Καζά ,Παύλος Κοσμόγλου, Φωτεινή Μέμψα, Βιργινία Μετόκη, Δημόκλεια Μπαλτζή, Χρύσα Μπαμπολίζου, Στέλιος Σκράπας. 

Οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούν  το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για την παραχώρηση σκηνικών αντικειμένων και το Σύλλογο  Βλάχων Ν. Σερρών « Γεωργάκης Ολύμπιος».

                                                      Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.