ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ

Γιόρτασαν οι Σερραίοι την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου

Με τις σημαίες στα μπαλκόνια τους και ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο και τον ύμνο της Μακεδονίας

Φέτος οι πλατείες και οι δρόμοι της πόλης των Σερρών, ήταν χωρίς κόσμο, ερημιά παντού λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό

Χωρίς δοξολογίες, καταθέσεις  στεφάνων και παρελάσεις πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός της διπλής γιορτής της 25ης Μαρτίου, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό. Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και εθνική εορτή. Ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του και γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Παράλληλα, τιμά την ορθόδοξη πίστη, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία και ο διπλός εορτασμός της, την κάνει μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του χρόνου.

.Κατά εξαίρεση κατατέθηκε  στεφάνι στο  Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη , από την  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου .

Ο εορτασμός στις Σέρρες

Διπλή γιορτή η 25η Μαρτίου, αλλά λόγω του περιορισμού της εξάπλωσης του “αόρατου” εχθρού του Κορωνοϊου, όλοι οι Σερραίοι, «πολιορκημένοι» , έμειναν στα σπίτια τους. Άλλες χρόνιες η πόλη τέτοια μέρα έσφυζε από ζωή. Τα καφέ και τα εστιατόρια ήταν  γεμάτα από κόσμο. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν ,με τις βεβαιώσεις ανά χείρας σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, κυρίως για άθληση ή για τις ανάγκες των κατοικίδιών

Οι Σερραίοι δεν μπόρεσαν φέτος να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις  καθώς ματαιώθηκαν  λόγω των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊου COVID-19, και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, αλλά έστειλαν το δικό τους μήνυμα από το μπαλκόνι τους. Οι Σερραίοι  έστειλαν το μήνυμα τους αναρτώντας το Εθνικό μας σύμβολο στα μπαλκόνια τους, ενώ από τα χείλη πολλών αλλά και ηχοσυστήματα ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος και ο ύμνος της Μακεδονίας .Οι γαλανόλευκες κυμάτιζαν και συνεχίζουν να κυματίζουν  στα μπαλκόνια.                                                      

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης ,κ. Θεολόγος, χοροστάτησε στην αρχιερατική Θεία λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην πόλη των Σερρών, κεκλεισμένων των Θυρών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας. Μάλιστα ο σεβασμιότατος λίγο πριν την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας έψαλε τον Εθνικό μας ύμνο στέλνοντας μήνυμα ομοψυχίας και θάρρους.

«Ό,τι και να γινόταν, αυτό το στεφάνι έπρεπε να κατατεθεί, σήμερα στον χώρο που όλοι οι συμπολίτες μου ήθελαν! Σας τιμούμε…σας ευχαριστούμε!» ανέφερε σε μήνυμα του στο διαδίκτυο ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ,αναρτώντας φωτογραφία με στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας στην πόλη των Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.