ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ»

Δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, αναφερόμενος στην ενημέρωση που έχει από την Βουλγαρία σχετικά με την εισροή νερού στον Στρυμόνα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττει την  γειτονική χώρα

 

«Κανένας κίνδυνος από τα νερά που έρχονται από την γειτονική χώρα»  

 

Δεν υπάρχει κίνδυνος από τα νερά που θα έρθουν από την γειτονική χώρα, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. Ο κ. Μωυσιάδης ερωτηθείς από  τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, χθες το πρωί, αν αληθεύουν όσα ακούγονται ότι η γειτονική χώρα έχει ενημερώσει για την εισροή νερού στον Στρυμόνα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττει την Βουλγαρία, με αποτέλεσμα πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή μας, δήλωσε «Επανειλημμένα το τελευταίο δίμηνο έχουμε πέντε έξη σημειώματα από την γειτονική χώρα, που μας αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών παροχών.   Εμείς παρακολουθούμε την στάθμη της λίμνης Κερκίνης, βρισκόμαστε σε ασφαλέστερη στάθμη, δεν υπάρχει κίνδυνος. Υπάρχουν περιθώρια στη λίμνη να συγκρατήσει νερά , και τα νερά που φεύγουν στον Στρυμόνα είναι ελεγχόμενα. Δεν υπάρχει πρόβλημα».

Στην ερώτηση αν δημιουργεί πρόβλημα το ότι ο εργολάβος που είχε αναδειχθεί για τον καθαρισμό της κοίτης του Στρυμόνα, έχει σταματήσει τις εργασίες, ο κ. Μωυσιάδης, δήλωσε

«Το ότι δεν προχώρησε ο καθαρισμός του Στρυμόνα, σημαίνει ότι δεν ολοκληρώθηκε η αύξηση της δυνατότητας να δεχθεί νερά, δηλαδή δεν έφτασε η παροχευτικότητα  στο μέγεθος που θέλαμε. Δεν ενέχεται κίνδυνος ,τα αναχώματα έχουν προστατευτεί, ελέγχεται η κατάσταση, έχοντας εμπειρία παρακολουθούμε πολύ καλύτερα την στάθμη των νερών της λίμνης και την διευθέτηση των νερών και καθορισμό ανοίγματος των θυροφραγμάτων»

Ο κ. Μωυσιάδης υπογράμμισε ότι από τις βροχοπτώσεις έχει συγκεντρωθεί νερό στην λίμνη αλλά είναι περίοδος αρδεύσεων και έτσι απορροφάτε το νερό και αν χρειαστεί υπάρχει η δυνατότητα ανοίγματος του θυροφράγματος.  

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com