ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ : «ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΔΕΙΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές για το περιφερειακό συμβούλιο και την Αντιπεριφέρεια Σερρών, υποστηρίζοντας ότι προβληματίστηκε για να πάρει την απόφαση

Γιάννης Μωυσιάδης: « Όχι δεν θα με δείτε υποψήφιο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές»

« Μου έμεινε η πίκρα ότι υπήρχαν ένα σωρό θέματα που εντελώς δικαιολογημένα ζητούσε ο κόσμος  να τακτοποιηθούν και υπήρχε αδυναμία στην υλοποίησή τους, γραφειοκρατική και οικονομική», δήλωσε αναφορικά με τι του έχει μείνει από την θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης

«Όχι δεν θα με δείτε υποψήφιο στις εκλογές», ήταν η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, στην ερώτηση της «Σ» αν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές .

Ο κ. Μωυσιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές για το περιφερειακό συμβούλιο και την αντιπεριφέρεια Σερρών, υποστηρίζοντας ότι προβληματίστηκε για να πάρει την απόφαση.  .

«Προβληματίστηκα πραγματικά αρκετά για να αποφασίσω αν θα πρέπει να είμαι υποψήφιος. Καταρχήν δεν θα πρέπει κανείς να παραμένει πολλά χρόνια σε μια σε μια θέση. Θεωρώ ότι η μακρόχρονη παραμονή σε ένα αξίωμα διαφθείρει αυτόν που έχει την εξουσία. Όταν βρίσκεσαι σε μία θέση, έχεις κάποιες αρμοδιότητες και κάποιες δυνατότητες και κάποιους οραματισμούς. Αυτά μπορείς να τα υλοποιήσεις μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που νομίζω ότι οι δύο θητείες είναι υπεραρκετές. Επομένως, παραμένοντας στην εξουσία φθείρεις την αρχή και δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι καινούριο» τόνισε.

«Ήμουν προβληματισμένος ιδιαίτερα, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση πέρασα δύο θητείες, που όμως δυστυχώς ήταν νεκρές, χωρίς χρήματα. Πράγματα δηλαδή που θα ήθελα να έχω προχωρήσει και θα έπρεπε να έχω προχωρήσει δεν μπόρεσα, γιατί δεν υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες. Ξέρω τι πρέπει να γίνει, αλλά είχα  δεμένα τα χέρια και δεν μπορώ να τα κάνω. Ο προβληματισμός ήταν μήπως τώρα θα έρθουν καλύτερες μέρες και θα μπορέσω αυτά που έπρεπε να τα προχωρήσουν; Βλέπω δυστυχώς όμως ότι η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που ανεξάρτητα του τι λέγεται πολιτικά ,το λένε εξ΄ ανάγκης οι πολιτικοί γιατί έρχονται εκλογές,  θα συνεχίσουμε να έχουμε οικονομική δυστοκία γι α αρκετά χρόνια . ανεξάρτητα αν ξεκινήσουμε σιγά -σιγά να πηγαίνουμε προς το καλύτερο εντούτοις θα έχουμε μια οικονομική δυστοκία» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Ο Γιάννης Μωυσιάδης στην ερώτηση αν επιθυμεί να πάρει την θέση του κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν θέλησε να πάρει δημόσια θέση, διευκρινίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να είναι συνεργάτης και του Περιφερειάρχη και όσων θα είναι υποψήφιοι. «Όλοι είναι ικανοί και άξιοι να δουλέψουν και να προσφέρουν. Υπάρχει μια ομάδα που θα συγκροτήσουν έναν συνδυασμό, Δεν μπορώ να πω ποιος είναι καλύτερος. Πρώτα- πρώτα εκείνος που θα κρίνει είναι ο λαός, ο κυρίαρχος λαός και κατόπιν ο περιφερειάρχης θα κάνει την επιλογή του», σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, του ζήτησε να είναι και πάλι στο συνδυασμό του «Μου είπε ότι θα ήθελε να είμαι εγώ, αλλά του εξήγησα τους ενδοιασμούς μου, τους προβληματισμούς μου και έδειξε κατανόηση», δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης

Αναφορικά με το τι έμεινε στον Γιάννη Μωυσιάδη , από τη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε:« Μου έμεινε η πίκρα ότι υπήρχαν ένα σωρό θέματα που εντελώς δικαιολογημένα ζητούσε ο κόσμος να τακτοποιηθούν και υπήρχε αδυναμία στην υλοποίησή τους, γραφειοκρατική και οικονομική»

Ενώ αναφερόμενος στο θέμα του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη σημείωσε ότι πίστεψε και στήριξε από την πρώτη στιγμή, από το 2011, αλλά δυστυχώς, όπως είπε «μετά το 2014 υπάρχει μια στασιμότητα όχι εξαιτίας μελετών και σχεδίων όπως αναφέρουν αλλά εξαιτίας κακής πρότασης».  

Δήμητρα Μετόκη  metoki63@hotmail.com