ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ , ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ : « ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ»

Καθησυχαστικός ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών για την λίμνη Κερκίνη και τον ποταμό Στρυμόνα-Ελέγχεται πλήρως η κατάσταση

 

Γιάννης Μωυσιάδης: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα νερά του Στρυμόνα»

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης θέλησε να ενημερώσει τους Σερραίους πολίτες και κυρίως τους αγρότες, οι οποίοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την ανησυχία τους για την κατάσταση στα νερά του ποταμού Στρυμόνα

 

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα νερά του Στρυμόνα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Ο κ. Μωυσιάδης θέλησε να ενημερώσει τους Σερραίους πολίτες και κυρίως τους αγρότες, οι οποίοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την ανησυχία τους για την κατάσταση στα νερά του ποταμού Στρυμόνα .

Διαβεβαίωσε πως η κατάσταση με τα νερά του ποταμού Στρυμόνα είναι απολύτως ελεγχόμενη, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα απελευθερώνεται αρκετά μεγάλος όγκος νερού από τη λίμνη Κερκίνη, καθώς το ζητούμενο είναι να κρατιέται εκεί η στάθμη χαμηλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη στο Στρυμόνα, κάτι όμως, που όπως επισημαίνει ο κ. Μωυσιάδης, είναι απολύτως ελεγχόμενο.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε καθημερινές μετρήσεις της στάθμης, έτσι ώστε να μην ξεπερνιούνται ποτέ τα όρια που μπορεί να σηματοδοτήσουν κίνδυνο υπερχείλισης» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Ο κ. Μωυσιάδης τόνισε ότι μετά τις προειδοποιήσεις που εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες από την Βουλγαρία για κάθοδο μεγάλων ποσοτήτων νερού που εγκυμονούν κίνδυνο πλημμύρας, η Περιφέρεια φροντίζει να διατηρεί τη στάθμη της λίμνης σε όρια που να αφήνουν περιθώριο να υποδεχτεί έναν μεγάλο όγκο νερού. «Έτσι λοιπόν σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 η στάθμη στη λίμνη Κερκίνη διαμορφώνεται στα 33 μέτρα , γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ένα περιθώριο 2,5 ακόμη μέτρων. Αν δεν διατηρηθεί αυτό το όριο, τότε θα υπάρχει κίνδυνος», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Μωυσιάδης εξέφρασε την πεποίθηση πως σε λίγες ημέρες από τώρα θα έχει εξισορροπηθεί η κατάσταση, επαναλαμβάνοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως η Περιφέρεια εργάζεται για να προστατευτεί η πεδιάδα από ενδεχόμενες πλημμύρες και να διασφαλιστούν οι καλλιέργειες.

Το ίδιο καθησυχαστικός εμφανίστηκε και όσον αφορά στην αντοχή των αναχωμάτων τονίζοντας πως αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών, όπου αυτές εντοπίζονται, στο πλαίσιο της εργολαβίας που υπεγράφη προ ημερών. «Έχουμε ήδη πει και διευκρινίσει ότι έχουμε εργολαβία για τα αναχώματα και ο εργολάβος θα αναλάβει εργασία μετά το Πάσχα, για αποκατάσταση των αναχωμάτων από το Ψυχικό και κατάντι επί μήκους 8 χιλιομέτρων»,τόνισε ο κ. Μωυσιάδης.

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών ανέφερε ότι όσοι έχουν απορίες πρέπει  να επικοινωνούν με τους αρμόδιους και να ενημερώνονται και όχι όπως είπε χαρακτηριστικά « να πηγαίνουν στα καφενεία και να ενημερώνονται από τον οποιοδήποτε που θέλει να παραστήσει τον ειδήμονα και τον γνώστη των πάντων και να λέει πράγματα που δεν ισχύουν και να δημιουργεί ανησυχίες».

 

Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα