ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ: «ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δεσποτίδης τονίζει για το Δήμο Σερρών :

«Ανάγκη του μέσου πολίτη για αλλαγή, ανανέωση, επανεκκίνηση και επιστροφή στην κανονικότητα»

«Ζητώ από τους δημότες έναν σταυρό προτίμησης, για να μπορέσω μέσα από την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο να φανώ χρήσιμος κι ωφέλιμος για τον τόπο μου, να υπηρετήσω με ήθος, εντιμότητα κι ανιδιοτέλεια την πόλη μου, να τιμήσω και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου». Τα λέει όλα με την παραπάνω δήλωσή του ο Γιάννης Δεσποτίδης… Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σερρών με τη Συμμαχία Σερραίων» και υποψήφιο δήμαρχο τον Αλέξανδρο Χρυσάφη «δε μασάει τα λόγια» του και έχοντας δώσει «εξετάσεις» στη σερραϊκή κοινωνία επιθυμεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και από την υπεύθυνη θέση του δημοτικού συμβούλου. Η «έξωθεν καλή μαρτυρία» υπάρχει, οι γνώσεις, το μεράκι, η διάθεση  επίσης. Το «τάιμινγκ» , όπως λέγεται, πια είναι κατάλληλο για να δώσουν οι Σερραίοι δημότες της πόλης και των χωριών τη δυνατότητα στο Γιάννη Δεσποτίδη να μας εκπλήξει και στις εκλογές και στην επερχόμενη τετραετία ως δημοτικός σύμβουλος, Να τι δήλωσε στη συνέντευξή του στη «Σ» και στη δημοσιογράφο Δήμητρα Μετόκη:

«Σ»: Έχετε μια έντονη δραστηριότητα στα κοινά των Σερρών ,κυρίως στα αθλητικά και τα πολιτιστικά. Τώρα σας βλέπουμε υποψήφιο στην τοπική αυτοδιοίκηση .Ποια τα κίνητρα για να ασχοληθείτε με τα τοπικά πολιτικά πράγματα ; Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση ;

Ι.Δ.: Είναι γεγονός ότι τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια δραστηριοποιούμε έντονα στα κοινά των Σερρών, συμμετέχοντας καθημερινά και μέσα από διοικητικές θέσεις στον «Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών» και στον ιστορικό Όμιλο «Ορφέας Σερρών». Για μένα η συμμετοχή στα κοινά είναι στάση ζωής, θέλω να είμαι ένας ενεργός πολίτης, που προσφέρει χρόνο, γνώση και ψυχή στα τοπικά πράγματα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν κινείται και η υποψηφιότητα μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς η ενασχόληση μου με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό μου έδωσε την εικόνα των προβλημάτων και την ανάγκη των λύσεων που είναι απαραίτητο να δοθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιθυμώ να είμαι μέλος μιας δημοτικής αρχής που θα ενδιαφέρεται, θα ακούει, θα αγκαλιάζει την κοινωνία και τους πολίτες και κατ’ επέκταση και τα σωματεία της πόλης, θα είναι αρωγός στις ανάγκες τους και σύμμαχος στην καθημερινότητα τους.

«Σ»: Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τη «Συμμαχία Σερραίων» και υποψήφιο δήμαρχο Σερρών τον Αλέξανδρο Χρυσάφη;

Ι.Δ.: Η «Συμμαχία Σερραίων» είναι μια νέα δημοτική κίνησηπου, μέσα από το πρόγραμμα και τις θέσεις της για το αύριο του Δήμου Σερρών, δίνει τις απαντήσεις, τις λύσεις και σκιαγραφεί την εικόνα που κι εγώ ονειρεύομαι για το μέλλον των Σερρών. Με καινοτόμες ιδέες, με βλέμμα μόνο στην επόμενη μέρα, με πρόγραμμα ορθολογικό, ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και κοστολογημένο, με ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέους που έχουν όρεξη, δυναμισμό, ορμή και δημιουργικότητα και με έναν επικεφαλής, τον Αλέξανδρο Χρυσάφη, έναν καταξιωμένο επαγγελματία ο οποίος προέρχεται από την κοινωνία του καθημερινού αγώνα, γνωρίζει τα προβλήματα κι εμπνέει, καθοδηγεί και συνεγείρει τους συνοδοιπόρους του σε αυτή την προσπάθεια. Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ήταν μονόδρομος για μένα να αποτελέσω κι εγώ μέλος της «Συμμαχίας Σερραίων», μια επιλογή για την οποία είμαι ήδη περήφανος κι αισιόδοξος για την εκλογική επιτυχία του συνδυασμού.

«Σ» :Με την συμμετοχή σας στην μάχη των εκλογών  σίγουρα θέλετε να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο, στη σερραϊκή κοινωνία. Ποια τα προβλήματα του δήμου και ποιες οι προτεραιότητες σας για την επίλυσή τους ; Ποιοι οι στόχοι σας ;

Ι.Δ.: Ο Δήμος Σερρών είναι ένας Δήμος με πολλά προβλήματα τα οποία ο κάθε δημότης βιώνει στην καθημερινότητα του και σχολιάζει αρνητικά στις συζητήσεις του. Παραβιάζω ανοικτές θύρες αναφέροντας τα προβλήματα που έχουν σχέση με το κυκλοφοριακό, την κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων, την καθαριότητα, τα αδέσποτα, την τιμή του νερού, την εγκατάλειψη των χωριών μας, την εσωστρέφεια, όλα αυτά δηλαδή που συνθέτουν μια γκρίζα και δυσοίωνη πραγματικότητα. Συμμετέχοντας στη «Συμμαχία Σερραίων» εκφράζω έμπρακτα την ανάγκη του μέσου πολίτη για αλλαγή, ανανέωση, επανεκκίνηση κι επιστροφή του Δήμου Σερρών στην κανονικότητα. Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας δίνει απαντήσεις για την κοινωνική πολιτική, τις αστικές αναπλάσεις, την ανάπτυξη, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό και την παιδεία, τον αθλητισμό και τη νεολαία, τη «συμμαχία» τέλος Δήμου – πολιτών. Προτεραιότητα μας η άμεση επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, προβλημάτων που δεν μπορούν πλέον να περιμένουν, που απαιτούν επιτέλους ολοκληρωμένες λύσεις κι όχι προχειρότητα και «μπαλώματα» της τελευταίας στιγμής. Η εικόνα της πόλης είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρούν και θα ωριμάζουν και οι απαραίτητες μελέτες για τα έργα πνοής, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκινήσει μέσα στην τετραετία και θα σηματοδοτήσει την πορεία του Δήμου σε μια νέα εποχή.

«Σ» : Σε λίγα εικοσιτετράωρα  ολοκληρώνεται ο  προεκλογικός αγώνας. θα θέλατε να  μας πείτε για την εμπειρία που είχατε σε αυτό το «ταξίδι»; Τι σας άφησε και τι προσδοκάτε ;

 Ι.Δ.: Σήμερα ολοκληρώνεται επισήμως ο προεκλογικός αγώνας, το ταξίδι πλησιάζει στο τέλος του, ο προορισμός αχνοφαίνεται, η προσμονή μεγαλώνει. Κατά κοινή ομολογία ήταν μια ήπια προεκλογική περίοδος, χωρίς τις εντάσεις, το φανατισμό και τις ακρότητες του παρελθόντος. Όλοι οι συνδυασμοί θεωρώ ότι επέδειξαν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σύνεση, προσαρμόστηκαν στο πνεύμα του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση, του γνωστού πλέον «Κλεισθένη» ο οποίος οδηγεί σε μετεκλογικές συνεργασίες κι απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τις προγραμματικές τους θέσεις όσο το δυνατόν περισσότερο και σε περισσότερους δημότες. Στο ταξίδι αυτό κι εγώ ως ένας από τους ταξιδιώτες γνώρισα ανθρώπους, συνάντησα και πάλι γνωστούς και φίλους από το κοντινό και το πιο μακρινό παρελθόν, επισκέφτηκα περιοχές – που δεν το κρύβω – δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω, έγινα κοινωνός προβλημάτων τόσο απλών που με εξέπληξε δυσάρεστα η αδιαφορία του Δήμου για την επίλυση τους. Αυτό όμως που θα «σημαδέψει» τις αναμνήσεις μου για χρόνια ήταν η επαφή, η γνωριμία, η ανθρώπινη σχέση τελικά που καλλιέργησα με τα μέλη και τους συνυποψήφιους μου στη «Συμμαχία Σερραίων», με ανθρώπους τους οποίους στην πλειοψηφία τους δεν είχα συναντήσει ξανά, με άτομα πιο νέα στην ηλικία από εμένα, άτομα γεμάτα διάθεση, πίστη, όραμα κι αποφασιστικότητα. Δηλώνω απλά ευτυχής που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν… Και είναι προφανές ότι αυτό που ξεκάθαρα προσδοκώ είναι όλοι εμείς οι συμμαχητές σε αυτόν τον δύσκολο κι απαιτητικό αγώνα να βρούμε στο τέλος του δρόμου την Ιθάκη μας, την δικαίωση, την επιβράβευση. Είναι κάτι που νομίζω ότι το αξίζουμε κι εμείς, το αξίζει κι ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, το αξίζει κι ο Δήμος Σερρών.

«Σ»: Απευθυνόμενος στους δημότες των Σερρών, από τους  οποίους περιμένετε να σας τιμήσουν με την ψήφο τους,  τι μήνυμα τους  στέλνετε;;

Ι.Δ.:  Το μήνυμα στους δημότες των Σερρών είναι απλό και σαφές. Ζητούμε η αποδοχή που γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα από το σύνολο των Σερραίων να εκφραστεί μέσω της ψήφου τους και στην κάλπη. Ζητούμε να δείξουν στην πράξη την εμπιστοσύνη τους στη «Συμμαχία Σερραίων», εμπιστοσύνη την οποία να είναι σίγουροι ότι θα τιμήσουμε με συνέπεια μετά την εκλογή του Αλέξανδρου Χρυσάφη στο αξίωμα του Δημάρχου. Κι όσο για μένα, ζητώ από τους δημότες έναν σταυρό προτίμησης, για να μπορέσω μέσα από την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο να φανώ χρήσιμος κι ωφέλιμος για τον τόπο μου, να υπηρετήσω με ήθος, εντιμότητα κι ανιδιοτέλεια την πόλη μου, να τιμήσω και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου.

.Γιάννης Δεσποτίδης

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα στις Σέρρες το 1968. Είμαι γιός του Πολιτικού Μηχανικού Αλέξανδρου Προκοπίου Δεσποτίδη και της Φανής, του γένους Ιωάννη Μπεσίρη. Φοίτησα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. 
Συνεχίζοντας μία οικογενειακή παράδοση εξήντα χρόνων στον χώρο των κατασκευών, διευθύνωι σήμερα την «Κατασκευαστική Σερρών Ο.Ε.».
Ως Γενικός Γραμματέας του «Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών» και Αντιπρόεδρος του Ομίλου «Ορφέας Σερρών», συμμετέχω καθημερινά στα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης των Σερρών. Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Μένη, τραπεζικό στέλεχος της Alpha Bank και πατέρας δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου, τελειόφοιτου φοιτητή της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και της Φανής, μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.