ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Διοργανώθηκε από το Παράρτημα Σερρών της Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Μαθηματική Εταιρία)

Λαμπρή εκδήλωση βράβευσης των Σερραίων μαθητών που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μαθηματικών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Σερρών της Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Μαθηματική Εταιρία), το Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, και ώρα 6:30 μμ στο  Αμφιθέατρο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας( Σερρών).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία με θέμα «Πολυωνυμικές Εξισώσεις» με ομιλητή τον Σερραίο Μαθηματικό-Συγγραφέα, Γεώργιο Μπαντέ, τιμητική βράβευση του ομιλητή και βράβευση των διακριθέντων μαθητών των Πανελληνίων Διαγωνισμών της ΕΜΕ (Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης) καθώς και του 3ου τοπικού διαγωνισμού Διόφαντος.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών της ΕΜΕ, Τάσος Τιμοθεϊδης, σε δηλώσεις στη «Σ» , αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε: «Καλέσαμε όλους εδώ για να βραβεύσουμε τα παιδιά μας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, τόσο στον τοπικό μας διαγωνισμό στον «Διόφαντο» όσο και στους υπόλοιπους. Είτε πέρασαν στην Α΄ φάση στον Θαλή είτε στην Β΄ φάση στον Ευκλείδη. Κάποια παιδιά μας πήγαν και στον Αρχιμήδη ,κάνανε την προσπάθειά τους και μία μαθήτρια κατόρθωσε να διακριθεί. Παράλληλα έχουμε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με «Είχαμε αύξηση των συμμετοχών από πέρυσι, τόσο στα μαθήματα όσο και στις επιτυχίες και θέλουμε να είναι αυτό συνεχώς ανοδικό» σημείωσε ο κ. Τιμοθεϊδης αναφορικά με την συμμετοχή των μαθητών στους διαγωνισμούς ενώ συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι μαθητές μπορούν να τους συναντήσουν αν αγαπούν τα μαθηματικά ή αν έχουν διάθεση να τα αγαπήσουν. «Εμείς έχουμε την καλή διάθεση να είμαστε μαζί με τα παιδιά, παίρνουμε δύναμη από αυτά, ψάχνουμε λαμπρά μυαλά που θα ανοίξουν και σε μας δρόμους και μαζί να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο των μαθηματικών. Έχουμε σελίδα στο διαδίκτυο ,στο facebooc, χαρά μας είναι συναντάμε ανθρώπους που αγαπούν τα μαθηματικά» ανέφερε. Όσο αφορά την βράβευση και αν είναι κίνητρο για ένα μαθητή να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ,τόνισε: «Σίγουρα η βράβευση αυτή είναι επιβράβευση των μαθητών, πρώτα από όλα ηθική. Αλλά όποιος κατορθώσει μπει στην ολυμπιακή ομάδα και πάρει ένα μετάλλιο σε ένα διεθνή διαγωνισμό περνά κατά υπέρβαση ατόμων σε Σχολή που έχει σχέση με τα μαθηματικά. Οπότε ναι είναι ένα μεγάλο κίνητρο και δυνατό αλλά το πιο δυνατό είναι η αγάπη για τα μαθηματικά».

Μεταξύ αυτών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, γονείς παππούδες και γιαγιάδες των μαθητών που τιμήθηκαν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  και ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στρουθόπουλος. Ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή Γιώργο Μπαντέ για τις «Πολυωνυμικές Εξισώσεις» και απόδοση τιμητικής πλακέτας στον ομιλητή.

Ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών της Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Μαθηματική Εταιρία), Δημήτρης Βαρσάμης, χαιρετίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στην ιστορία της Ε.Μ.Ε. και στις δράσεις της εταιρίας . Έκανε αναλυτική αναφορά στους μαθηματικούς διαγωνισμούς αναφέροντας ότι στις Σέρρες για τον διαγωνισμό Θαλής στα προπαρασκευαστικά μαθήματα συμμετείχαν 120 μαθητές ενώ στον διαγωνισμό συμμετείχαν 150 μαθητές, από αυτούς 41 διακρίθηκαν για την Β΄ Φάση τον Ευκλείδη και σε αυτόν διακρίθηκαν 10 για τον διαγωνισμό Αρχιμήδη και σε αυτόν διακρίθηκε μια (1) μαθήτρια. Στον τοπικό διαγωνισμό Διόφαντος ,στα προπαρασκευαστικά μαθήματα συμμετείχαν 40 μαθητές ενώ στον διαγωνισμό συμμετείχαν 50, από τους οποίους οι 24 διακρίθηκαν στην Α φάση ενώ από αυτούς οι 4 διακρίθηκαν στην Β΄ Φάση.

Ο κ. Βαρσάμης αναφέρθηκε στις δράσεις του τοπικού παραρτήματος και στα μελλοντικά σχέδια τους όπως την διοργάνωση του  ετήσιου συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας το 2020,καθώς έχουν καταθέσει  φάκελο διεκδίκησης της οργάνωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς τόσο στην Α΄ Φάση (Θαλή και Διόφαντο)όσο και στην Β΄ Φάση(Ευκλείδης –Διόφαντος) αλλά και  την Γ΄Φάση (Αρχιμήδη). Η συγκίνηση και η χαρά περίσσεψε σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που με ενθουσιασμό χειροκρότησαν επιβραβεύοντας τους μαθητές που τιμήθηκαν για την επιτυχία τους.

                                                                  Μετόκη Δήμητρα metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.