ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ BEST CITY AWARDS, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Στο θεσμό BEST CITY AWARDS με το 2ο και 3ο βραβείο

 

Σπουδαία επιτυχία… Βράβευση του δήμου Σερρών για την εξοικονόμηση ενέργειας και ανακύκλωση

 

Την βράβευση του δήμου Σερρών στο θεσμό BEST CITY AWARDS με το 2ο και 3ο βραβείο, για την εξοικονόμηση ενέργειας και ανακύκλωση,  ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης,  σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες  Πέμπτη,  28 Σεπτεμβρίου 2017,  παρουσία των αντιδημάρχων Έργων Ηλία Γκότση και  Καθαριότητας Παντελή .

Ο Δήμος Σερρών στις 20-06-2017 υπέβαλλε αίτηση για δύο συμμετοχές στο θεσμό των βραβείων BEST CITY AWARDS και μετά από εξέταση από την ανεξάρτητη κριτική επιτροπή έλαβε τα εξής βραβεία :

Α)Το 2ο βραβείο  για την βελτίωση ενεργειακής απόδοσης του 5ου δημοτικού σχολείου και Β)Το 3ο βραβείο  για τις πρακτικές και αποτελέσματα ανακύκλωσης στο Δήμο Σερρών.

«Με το 2ο και 3ο βραβείο βραβεύεται ο Δήμος Σερρών στο θεσμό BEST CITY AWARDS την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα» τόνισε ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγελίδης.

«Στόχος του θεσμού των βραβείων BEST CITY AWARDS, είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυής, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Οι καλές πρακτικές επιδεικνύουν πως η αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων και τεχνολογιών, καταφέρνουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών εξασφαλίζοντας καθαρό περιβάλλον, πολιτισμό, υγεία, ασφάλεια, υποδομές, υπηρεσίες κ.α. ευαισθητοποιώντας παράλληλα τους πολίτες να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι» σημείωσε ο κ. Αγγελίδης

Επισημαίνεται  ότι ο Δήμος Σερρών το έτος 2016 στο θεσμό BEST CITY AWARDS βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες 30(τριάντα) σχολείων και ότι  ο Δήμος Σερρών το έτος 2014 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος, για τις δράσεις του σχετικά με το περιβάλλον.

Ο αντιδήμαρχος Έργων  Ηλίας Γκότσης

Ο αντιδήμαρχος Έργων  Ηλίας Γκότσης, αναφέρθηκε στο  2ο βραβείο, που αφορά τη «Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης του 5ου δημοτικού σχολείου του Δήμου Σερρών».

«Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες Δράσεις του Δήμου Σερρών στον τομέα εξοικονόμησης Ενέργειας είναι η βελτίωση ενεργειακής απόδοσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών με την εγκατάσταση συστήματος αβαθούς γεωθερμίας. Πρόκειται για αντικατάσταση του συστήματος λέβητα-καυστήρα με γεωθερμική αντλία θερμότητας η οποία έχει χαρακτηριστεί από τα πιο αποδοτικά οικονομικά συστήματα θέρμανσης -ψύξης. Επίσης τοποθετήθηκε Θερμομόνωση της στέγης και του εξωτερικού κελύφους ώστε να μειωθούν οι θερμικές απώλειες. Αντικαταστάθηκαν τα παλαιά κουφώματα με νέα διπλού υαλοπίνακα διάκενου 12mm, με κουφώματα συνθετικά με θερμοδιακoπή. Αντικαταστάθηκαν οι παλαιοί λαμπτήρες με νέους λαμπτήρες φθορισμού και έγινε Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου φυσικού – τεχνητού φωτισμού (dimming). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το κτίριο να καταταγεί σε ανώτερη ενεργειακή κλάση, να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και το κτίριο έγινε πιο φιλικό στο περιβάλλον και τους χρήστες. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ»δήλωσε  ο κ. Γκότσης και σημείωσε «Συνεπείς στους λόγους και στην πράξη συνεχίζουμε και για άλλα βραβεία».

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παντελής Χράπας

Ενώ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παντελής Χράπας ,αναφέρθηκε το 3ο βραβείο με το οποίο βραβεύτηκε ο δήμος Σερρών για τις «Πρακτικές και αποτελέσματα ανακύκλωσης στο Δήμο Σερρών».

«Οι δράσεις αφορούν την ανακύκλωση την οποία στηρίζει ο Δήμος με το προσωπικό του αλλά και με την ενίσχυση του σχετικού εξοπλισμού που χρηματοδοτήθηκε τόσο από Ιδίους Πόρους όσο και από το Πράσινο Ταμείο. Σε συνεργασία με τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης προβαίνει σε ανακύκλωση των εξής ρευμάτων: 1) Ανακύκλωση συσκευασιών, 2) Ξεχωριστή συλλογή γυαλιού, 3) Ογκώδη – Αδρανή, 4) Πράσινα υπολείμματα, 5) Α.Η.Η.Ε. (Ανακύκλωση Ηλεκτρικού Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού), 6) Ανακύκλωση φορητών ηλεκτρικών στηλών, 7) Ανακύκλωση ελαστικών, 8) Οχήματα τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ), 9) Μικρές ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων, 10) Διαχείριση βιοαποβλήτων», τόνισε ο κ. Χράπας και συνέχισε «Για το καθένα από τα παραπάνω ρεύματα διατηρεί αρχείο παρακολούθησης. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ένα πιλοτικό μικρό Πράσινο Σημείο στο χώρο του Αμαξοστασίου το οποίο είναι ανοιχτό στο κοινό και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία. Τέλος ο Δήμος Σερρών δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης των δημοτών του στο θέμα της ανακύκλωσης έτσι ώστε να τους καταστήσει ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες. Ιδιαίτερος στόχος αποτελεί η ομάδα των παιδιών και γι’ αυτό διοργανώνει εδώ και 6 χρόνια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το ECO FESTIVAL»

«Στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα προβλέπεται η λειτουργία Σταθερού Πράσινου Σημείου μεσαίου μεγέθους σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου αλλά και η δημιουργία δέκα (10) δορυφορικών πράσινων σημείων» κατέληξε ο κ. Χράπας  

 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*