ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Συμμετοχή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών του Α.Π.Θ. στην Απολογιστική Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών/τριών του Α.Π.Θ. για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017

 

Σημαντική η συμμετοχή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών του Α.Π.Θ. σε πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

 

Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών του Α.Π.Θ. συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Απολογιστική Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης φοιτητών/τριών του Α.Π.Θ., για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, η οποία υλοποιείται κάθε χρόνο από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18.00 στη Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν με αναμνηστική πλακέτα από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, 39 φοιτητές/-τριες και 39 Φορείς Υποδοχής από τα 39 Τμήματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών βραβεύτηκε ως φορέας υποδοχής το ΕΛΠΙΔΑ

RESORT  & SPA και την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε η κ. Μπάγκαλα Αναστασία, ως εκπρόσωπος του φορέα, από τον Αναπληρωτή Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Βαρσακέλη. Από την πλευρά των φοιτητών/τριών του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα βραβεύτηκε η κ. Βρεττού Ξανθίππη, με βάση την υψηλότερη βαθμολογία και την άριστη αξιολόγηση από το φορέα υποδοχής, και έλαβε την αναμνηστική πλακέτα από την Αναπληρώτρια Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Αριάδνη Στογιαννίδου.

Κατά την εκδήλωση, ο Ιδρυματικά υπεύθυνος του Προγράμματος κ. Αντώνιος Κορωναίος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., αναφέρθηκε στην ομιλία του σε στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν στο πρόγραμμα το ακαδ. έτος 201617. Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε ότι, το ΤΕΦΑΑ Σερρών κατείχε την πρώτη θέση μεταξύ των 39 Τμημάτων του Α.Π.Θ. στην προσφορά θέσεων εργασίας μετά το πέρας της Πρακτικής Άσκησης από τους φορείς υποδοχείς. Στο 50% των φοιτητών του Τμήματος έγινε πρόταση πρόσληψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επιτυχία του ΤΕΦΑΑ Σερρών, ενός περιφερειακού Τμήματος του ΑΠΘ, μεταξύ των 39 που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οφείλεται κυρίως στους φορείς υποδοχής της πόλης και του νομού, οι οποίοι αγκάλιασαν το πρόγραμμα από την έναρξή του έως και σήμερα, αλλά και στο Επιμελητήριο Σερρών και τον Πρόεδρο κ. Μέγκλα Χρήστο, που στήριξε την Πρακτική Άσκηση από την πρώτη στιγμή.

Στην εκδήλωση από το Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών, συμμετείχαν, η Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Μουρατίδου, η επιστημονικά υπεύθυνη του

Προγράμματος για το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών κ. Ερμιόνη Καταρτζή, Επίκ. Καθηγήτρια και η Γραμματέας του Τμήματος κ. Γκιμπιρίτη Δήμητρα. Η Πρόεδρος, του Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών συγχαίρει τον φορέα υποδοχής ΕΛΠΙΔΑ ΑΞΤΕ για τη βράβευση και τον ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκρισή του σε θέματα που αφορούν στο Πρόγραμμα. Επίσης, συγχαίρει τη φοιτήτρια κ. Ξανθίππη Βρεττού για την επιτυχία της.

Τέλος, ευχαριστεί τους φορείς υποδοχής της πόλης που βοήθησαν στην επιτυχία του Προγράμματος και τους καλεί να συνεχίσουν αυτή την σημαντική συνεργασία για το Τμήμα και την Πόλη μας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν, ο ιδρυματικά υπεύθυνος του Προγράμματος κ. Αντώνιος Κορωναίος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., καθώς και οι συνεργάτες/ιδες του γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Α.Π.Θ., για την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και για την άριστη πορεία του Προγράμματος.