ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΟ 2018

Λίγο πριν την υποδοχή της νέας χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης βράβευσης Σερραίων αθλητών, οι οποίοι κατά το έτος 2018 πέτυχαν εξαιρετικές διεθνείς διακρίσεις σε διάφορα αθλήματα

Βραβεύθηκαν οι αθλητές της Περιφερειακής  Ενότητας Σερρών που διακρίθηκαν το 2018

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν και ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική ταμπέλα

Από νιάτα, ταλέντο και λάμψη μεταλλίων «πλημμύρισε» η αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018,μέρα γιορτής για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, καθώς υποδέχθηκε σε  μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση τις κορυφαίες αθλήτριες και τους κορυφαίους αθλητές των Σερρών.

Λίγο πριν την υποδοχή της νέας χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης βράβευσης Σερραίων αθλητών, οι οποίοι κατά το έτος 2018 πέτυχαν εξαιρετικές διεθνείς διακρίσεις σε διάφορα αθλήματα. Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν και ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, ο οποίος έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες με τις τεράστιες επιτυχίες του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τους νέους και τις νέες που  έκαναν περήφανους τους Σερραίους, τους συνεχάρη όπως συνεχάρη και τους προπονητές και τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά  τους στη δύσκολη προσπάθεια του πρωταθλητισμού.

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που υποδέχομαι σήμερα όλους αυτούς τους σπουδαίους Σερραίους αθλητές. Είναι αυτά τα παιδιά που δίνουν την ψυχή τους για το άθλημα που αγαπούν και με πολλές θυσίες καταφέρνουν να πετυχαίνουν τόσο υψηλές διακρίσεις. Είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που προάγουν την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι και αποτελούν πρότυπο για όλα τα παιδιά της ηλικίας τους αλλά και παράδειγμα για όλους μας» τόνισε ο κ. Μωυσιάδης.  

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Μωυσιάδης χαιρέτησε τον Πολυολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα, ευχαριστώντας τον που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και τονίζοντας πως πρόκειται για έναν Έλληνα του απόδημου Ελληνισμού που χάρισε σε όλη την πατρίδα μας μοναδικές στιγμές, αποδεικνύοντας τι σημαίνει ελληνική ψυχή και σθένος. Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών απένειμε στον χρυσό Πολυολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα τιμητική πλακέτα για την τεράστια προσφορά του στο άθλημα της Άρσης Βαρών και την μέγιστη τιμής  στην πατρίδα μας. Ο Πύρρος Δήμας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόσκληση και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται για ακόμη μια φορά στις Σέρρες. Όπως τόνισε οι Σέρρες έχουν παράδοση σε καλούς αθλητές και αφού συνεχάρη τα παιδιά για τις επιτυχίες τους , τους παρότρυνε να συνεχίσουν αυτό που αγαπούν καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε κάνει να ξεχνάς αμέσως όλες τις δυσκολίες και τις πίκρες που έχει ο πρωταθλητισμός».

Από τον κ. Μωυσιάδη έγινε ειδική μνεία στον αείμνηστο Σερραίο Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη που ανέδειξε τις Σέρρες με τις επιτυχίες του. Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών απένειμε στην οικογένεια του αείμνηστου Σερραίου Ολυμπιονίκη ,Γιάννη Τσιντσάρη, τιμητική πλακέτα ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του και τιμής στην μνήμη του. Η σύζυγος του και τα παιδιά του Γιάννη Τσιντσάρη που έφυγε νωρίς από την ζω, παρέλαβαν συγκινημένοι την τιμητική πλακέτα.

Τις θερμές του ευχές προς όλους τους αθλητές ενόψει και της νέας χρονιάς έδωσε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για τις υψηλές τους διακρίσεις και μίλησε για τη σπουδαιότητα της ενασχόλησης των νέων με τον αθλητισμό

Στην συνέχεια βραβεύτηκαν οι αθλήτριες και οι αθλητές να εισπράττοντας  το θερμό χειροκρότημα όλων , μπροστά στις συγκινημένες οικογένειές τους και τους προπονητές τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με την ευχή του Αντιπεριφέρειαρχη Σερρών  «του χρόνου ο αριθμός των αθλητών που θα διακριθούν να είναι διπλάσιος».

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη της όλης διοργάνωσης είχε ο εργαζόμενος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Τσιφούτης, που ως άνθρωπος του αθλητισμού υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Οι αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν είναι:

Ζιώγας Θεόδωρος, 3η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Μαρόκο 2018, στο αγώνισμα της Σφυροβολίας (Στίβος

Αραμπατζή Θεοδώρα, 3η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες Νέων στην Ιταλία 2018,στο αγώνισμα του Ακοντισμού

Γεννίκης Κωνσταντινος, 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα εφήβων στην Κωνσταντινούπολη 2018, στο αγώνισμα της Δισκοβολίας                                                               

Γεννίκης Μιχαήλ Ηλίας, 5η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα εφήβων στην Κωνσταντινούπολη 2018, στο αγώνισμα της Δισκοβολίας                                                              

Ποργιοπούλου Μαρίνα, 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κορασίδων στην Κωνσταντινούπολη και 3η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο 2018, στο αγώνισμα 2000 μέτρων με φυσικά εμπόδια.

Ακριτίδης Δημήτριος, 2η θέση στους μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία 2018, στο αγώνισμα της Πάλης.

Αρουζμανίδης  Νικόλαος, 2η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία 2018, στο αγώνισμα της Πάλης .

Σαμαρτζίδης Χρήστος, 3η θέση στους μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία 2018, στο αγώνισμα της Πάλης                

Κριαρίδης Γρηγόρης, 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τουρκία 2018, στο αγώνισμα της πάλης στην άμμο .

Νικολαίδου Μαρία Αναστασία, 6η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κροατία 2018, στο άθλημα της Ιππασίας,

Βαγενάς Αθανάσιος, 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα open ΑΜΕΑ στη Γαλλία 2018, στο αγώνισμα της άρσης Βαρών .

Παρασκευούδη Αναστασία, 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Βουλγαρία 2018, στο αγώνισμα του Τένις.

Τσομπάνη Άννα, 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζακστάν 2018, στο αγώνισμα του Kick Boxing.

Γάλβας Γιώργος, 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ορεστιάδα 2018, στο αγώνισμα του Badminton.

Σκαρλάτος Παναγιώτης, 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ορεστιάδα2018, στο αγώνισμα του Badminton.

Σωτηρίου Ματίνα, 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ορεστιάδα2018, στο αγώνισμα του Badminton.

Βαλαλάς Χρήστος, 2η Θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κωνσταντινούπολη 2018, στο αγώνισμα της Κολύμβησης .

Θεοδωρίδου Θωμαή, 3η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία 2018, στο αγώνισμα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης .

Δήμητρα Μετόκη  metoki63@hotmail.com