«ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ» ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ- ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, σουρεαλιστική κωμωδία καταστάσεων

«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»… στα «Αστέρια» στην Κεντρική Σκηνή

Μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ με την πρεμιέρα του έργου  σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 21:15.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, σουρεαλιστική κωμωδία καταστάσεων, το έργο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή των Αστεριών του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ και η     πρεμιέρα του έργου είναι σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 21:15.

Ένα απολαυστικά κωμικό δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται Τα πιο παράδοξα πράγματα συμβαίνουν με τον πιο φυσικό τρόπο, γιατί στο θέατρο του Άκη Δήμου όλα είναι δυνατά

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κυριακού, σε σημείωμα του αναφέρει : «Μια «τρελή… τρελή ιστορία μυθοπλασίας» βασισμένη στην «τρελή… τρελή ελληνική πραγματικότητα», όπου συμβαίνουν τα πιο σουρεαλιστικά πράγματα με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Αυτή η εναλλακτική πραγματικότητα αναδύεται και αναδεικνύεται, όχι μέσα από μια σατιρική οπτική, αλλά μέσα από μια κωμική αποδόμηση της ιστορίας μιας σύγχρονης μεγαλοαστικής νεοελληνικής οικογένειας, η οποία ζει σε μια «μικρή πόλη» και η οποία αντιπροσωπεύει αρκετούς «ήρωες» της καθημερινής νεοελληνικής πραγματικότητας.

Σε αυτό το «τρελό… τρελό δείπνο» της Ιοκάστης, όπου είναι καλεσμένοι νεκροί και ζωντανοί, δεν τρώει κανένας το μενού που θα σερβιριστεί, διότι –μάλλον– δεν τρώγεται, μολαταύτα τρώει ο ένας τον άλλον, με το που ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» και απεγκλωβιστούν από μέσα του οι άνεμοι προκαλώντας, με τη μορφή χιονοστιβάδας, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες αποκαλύψεις, με την απέκδυση του υποκριτικού προσωπείου των χαρακτήρων του συγγραφέα, οι οποίοι τείνουν περισσότερο προς τους θεατρικούς «τύπους» που έχουν αντλήσει στοιχεία από τις παραδοσιακές τεχνικές της Κωμωδίας.

Αυτή η τρελή… θεότρελη κωμωδία – παράδοξη θα την ονόμαζα, αφού άλλωστε η θεατρική γραφή του Άκη Δήμου διαθέτει ένα υποδόριο χιούμορ – θίγει και στηλιτεύει, με έναν ευφυέστατο και ευφάνταστο τρόπο, καυτά θέματα της σύγχρονης ζωής όπως η μετανάστευση, η εκμετάλλευση των μεταναστών, η μισαλλοδοξία, η διαφορετικότητα και η αλλοφοβία, η ομοφυλοφιλία και η ομοφοβία, η αγωνία της τεκνοποίησης, η ρουτίνα του έγγαμου βίου και η μοιχεία, η «κοινωνική κριτική» (κοινώς κουτσομπολιό), τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, οι χωρίς αντίκρισμα σπουδές και η ημιμάθεια, τα πολιτικά και καπιταλιστικά παιχνίδια, αλλά και διαχρονικά ερωτήματα και αγωνίες της ανθρώπινης ύπαρξης όπως η μοναξιά, η εξαπάτηση, η φιλία, η διαιώνιση και ο θάνατος» .

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνου Κυριακού, Σκηνογραφία : Λία Ασβεστά, Φωτισμοί : Μιχάλη Κουβόπουλου
Παίζουν: Καλλιόπη Ευαγγελίδου , Μάνος Πίντζης, Νίκος Βεργίδης, Γιώργος Καρύδας, Αστερόπη Χαριτίδου, Χαράλαμπος Παυλίδης , Βασιλική Δαλίσκα

Πρεμιέρα: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» Σερρών/ Κεντρική Σκηνή: 21.15.Επόμενες παραστάσεις : 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 & 24 Μαρτίου 2019 .Ώρες παραστάσεων : κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.15, Κυριακές στις 20.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Στο ταμείο του Θεάτρου «Αστέρια», Ώρες ταμείου: 11.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00  τηλέφωνο κρατήσεων 2321054755 (ώρες ταμείου) & στην viva.gr Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 8,00 €, Μειωμένο: 8,00 € (ομαδικό, ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65 ), Γενική είσοδος: 10,00 € Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ. Παραγωγή:  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ .