ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ : «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ…»

Τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφερόμενος στην άσχημη κατάσταση του οδοστρώματος στο τμήμα της Εγνατίας Οδού που οδηγεί στον Προμαχώνα, (  Χριστός –Κάτω Αμπέλα)

 

«Ο δρόμος της Εγνατίας Οδού που οδηγεί στα σύνορα  είναι καρμανιόλα, δεν ανταποκρίνεται σε δρόμο ευρωπαϊκής  χώρας»

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαιτεί να ξεκινήσουν οι εργασίες και να αποκατασταθεί ο δρόμος

 

Δρόμο καρμανιόλα χαρακτήρισε το τμήμα της Εγνατίας Οδού που οδηγεί στον Προμαχώνα, στο ύψος Χριστός –Κάτω Αμπέλα  Σερρών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  σε δηλώσεις αναφερόμενος στην άσχημη κατάσταση του οδοστρώματος  στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, που οδηγεί στον Προμαχώνα, στο ύψος Χριστός- Κάτω Αμπέλα Σερρών, ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει πρόσφατα με το υπουργείο Υποδομών για το συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας Οδού που οδηγεί στα σύνορα,  απαιτώντας να αποκατασταθεί ο δρόμος .

« Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η ανεπίτρεπτη κατάσταση στο δρόμο της Εγνατίας Οδού που οδηγεί στα σύνορα. Ο δρόμος αυτός είναι καρμανιόλα, δεν ανταποκρίνεται σε δρόμο ευρωπαϊκής  χώρας, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κινδυνεύουν περιουσίες, καταστρέφονται καθημερινά οχήματα, είτε οχήματα που κάνουν μεταφορική δραστηριότητα είτε οχήματα ιδιωτών, ελλήνων και επισκεπτών» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε « Είναι ντροπή για την χώρα μας που ενώνει την Ελλάδα με τα σύνορα άλλων χωρών να είναι σε αυτό το χάλι».

«Επικοινώνησα με την Εγνατία Οδό, μου διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του δρόμου αυτού, αλλά επικοινώνησα και με το υπουργείο Υποδομών και τους κατέστησα σαφές ότι εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρότι δυστυχώς δεν έχουμε την αρμοδιότητα –αλλιώς θα είχαμε επέμβει δέκα φορές μέχρι τώρα- απαιτούμε να ξεκινήσουν οι εργασίες και να αποκατασταθεί αυτός ο δρόμος. Είναι απαράδεκτο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα,  φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.