ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Στην πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση των στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά

Έντονες οι αποδοκιμασίες Σερραίων πολιτών προς την κυβέρνηση κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου

Στο πρόσωπο της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτης Σταμπουλή, οι Σερραίοι αποδοκίμασαν την κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών της που προκαλούν οργή. Αφροδίτη Σταμπουλή: «Ο Ελληνικός Λαός θα τους απαντήσει όπως τους αξίζει»

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες Σερραίων πολιτών προς την κυβέρνηση κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου για την 25η Μαρτίου 1821. Στο πρόσωπο της βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτης Σταμπουλή, οι Σερραίοι αποδοκίμασαν την κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις δηλώσεις στελεχών της που προκαλούν οργή.

Στην πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση των στεφάνων, την ώρα που η κ. Σταμπουλή κατάθετε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, δεκάδες πολίτες που παρίστατο, την αποδοκίμασαν φωνάζοντας συνθήματα  εναντίον της και  κατά της κυβέρνησης, διατρανώνοντας ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική και τραγουδώντας τον ύμνο της Μακεδονίας «Μακεδονία Ξακουστή».

Η Βουλευτής Σερρών ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, σε γραπτή της δήλωση αναφέρει : «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, που ξέσπασε κάτω από τις δυσμενείς διεθνείς συνθήκες της Παλινόρθωσης και της κυριαρχίας της Ιεράς Συμμαχίας στη Ευρώπη, αμφισβήτησε την κυριαρχία αυτή και συνυπήρξε με απελευθερωτικούς αγώνες στα Βαλκάνια και στη Λατινική Αμερική. Εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση, τροφοδοτημένη από τις αρχές του Διαφωτισμού για Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη, αποδόμησε την Οθωμανική απολυταρχία τη θεμελιωμένη σε διακρίσεις και αυθαιρεσία. Όσοι στο όνομα ενός κάλπικου «πατριωτισμού» προωθούν μισαλλοδοξίες και πυροδοτούν εμπάθειες, προσβάλλουν το πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασης και βεβηλώνουν την επέτειό της. Ο Ελληνικός Λαός θα τους απαντήσει όπως τους αξίζει».

Τις αποδοκιμασίες των πολιτών δέχθηκε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κωνσταντίνος Τενεκετζής, τον οποίο στην αρχή τον επευφήμησαν και στην συνέχεια όταν αντιλήφθηκαν ότι είναι στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε τις αποδοκιμασίες.  

Δήμητρα Μετόκηmetoki63@hotmai.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.