ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΚΟΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Κατά την κατάθεση στεφανιών στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Αποδοκίμασαν την υφυπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τη βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή

 

«Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναζαν  οι πολίτες-Τι επισημαίνει  σε γραπτή της δήλωση η υφυπουργός  Άμυνας

 

«Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναζαν  πολίτες των Σερρών κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κατάθεσης στεφανιών, στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην  πλατεία Ελευθερίας Σερρών στο πλαίσιο του εορτασμού της  28ης Οκτωβρίου 1940.

Όταν ανακοινώθηκε ότι θα καταθέσει στεφάνι η εκπρόσωπος της κυβέρνησης  υφυπουργός   Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Ν. Σερρών των  ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ήταν έντονες οι αποδοκιμασίες με τους πολίτες να γιουχαΐζουν και να φωνάζουν «Η Μακεδονία είναι ελληνική», «Είσαι ανεπιθύμητη». Εκτός από την κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά αποδοκιμασίες δέχθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος και η βουλευτής Ν.Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, όταν κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής.

Τα συνθήματα που φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος  ήταν «Η Μακεδονία είναι ελληνική», «Αλήτες ,προδότες πολιτικοί», «Μάθετε ιστορία», «Είστε ανεπιθύμητοι», «Ελλάς, Ελλάς, στα χνάρια του Μελά», τόσο κατά την διάρκεια της κατάθεσης ,όσο και κατά την διάρκεια της παρέλασης, ενώ  κρατούσαν ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας.

Όταν ζητήθηκε  από τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ,να σχολιάσει  η κ. Κόλλια-Τσαρουχά  τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε, δεν θέλησε να απαντήσει . Αργότερα σε γραπτές δηλώσεις της η υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλα Τσαρουχά, ανέφερε : «Αν το τίμημα για να φύγει το μαύρο σύννεφο της διαπλοκής πάνω από την Ελλάδα, και για να ανακτήσουμε την ισχύ και την εθνική μας κυριαρχία, είναι να γίνουμε στόχος μερικών στημένων υβριστών, το θεωρώ το ελάχιστο έναντι του καθήκοντος για την Πατρίδα. Οι στημένες ύβρεις δεν κλονίζουν στο ελάχιστο τον αγώνα μας για την πάταξη της διαπλοκής, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ενδυνάμωση της πατρίδας μας».

Επισημαίνεται ότι ισχυρή  ήταν η  δύναμη  των Αστυνομίας που κρατούσε  τους πολίτες μακριά από τις αρχές. Μάλιστα μερικοί πολίτες οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com