ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟ «School Music Festival» ΓΙΑ 8η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

Διοργανώνεται για όγδοη (8η) συνεχή χρονιά

 

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα στις Σέρρες το «School Music Festival»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου 2018, στις 20:30μ.μ. στο Θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών (κεντρικό πάρκο) με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) συνολικά σχολικών μουσικών συγκροτημάτων που απαρτίζονται από 139 νεαρούς καλλιτέχνες.

 

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα το «School Music Festival» και  ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Βασίλης Τερζής, κάλεσαν τους όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν, να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν τη μαθητική αυτή μουσική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησαν χθες το πρωί, Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.

Το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών, διοργανώνει για όγδοη (8η) συνεχή χρονιά, το Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ, «School Music Festival». Μια μουσική γιορτή των σχολικών συγκροτημάτων και των Μουσικών Σχολείων που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να εκφράσουν τις μουσικές ευαισθησίες τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου 2018, στις 20:30μ.μ. στο Θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών (κεντρικό πάρκο) με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) συνολικά σχολικών μουσικών συγκροτημάτων που απαρτίζονται από 139 νεαρούς καλλιτέχνες.

«Μία ακόμη καλοκαιρινή γιορτή του Δήμου μας υλοποιείται»  δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Σερρών θεσμοθέτησε και υλοποιεί κάθε χρόνο φεστιβάλ και εκδηλώσεις, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν την χαρά και την αγάπη τους για την μουσική , τον χορό και τις τέχνες.

«Το «School Music Festival»,είναι μια μουσική γιορτή για μαθητές, για νέους με ορμή, κέφι και πάθος. Είναι μια αγαπημένη εκδήλωση των παιδιών, οι νεαροί μαθητές θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, θα εκφραστούν μέσα από την μουσική αποχαιρετώντας το σχολείο και γιορτάζοντας τον ερχομό του καλοκαιριού» ανέφερε ο κ Αγγελίδης και κατέληξε «Δύο υπέροχες μουσικές βραδιές στα πλαίσια εορτασμού και της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου) γεμάτες με ήχους από έντεχνη και παραδοσιακή ελληνική μουσική, τζαζ, pop και φολκ, ένα πλούσιο πρόγραμμα με ένα ιδιαίτερα ανεβασμένο καλλιτεχνικό επίπεδο».

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί το 8ο «School Music Festival»,το φεστιβάλ μουσικής των σχολείων και της μαθητών», τόνισε ο κ. Τερζής.

«Η εκδήλωση δεν θα ματαιωθεί αν υπάρξουν άσχημες καιρικές συνθήκες,  αλλά θα αναβληθεί. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο, θα γίνει είναι  ένας Θεσμό επτά χρόνων ,ένας θεσμός που οραματίστηκε και στήριξε η προηγούμενη αντιδήμαρχος κ. Σοφία Μπιτζίδου, και με μεγάλη χαρά το συνεχίζουμε και προσπαθούμε να το ενισχύσουμε επιπλέον .Ακόμα και να βρέξει η εκδήλωση θα μεταφερθεί εντός  του έτους και θα πραγματοποιηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Τερζής καλώντας τους Σερραίους «να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ να στηρίξουν τους νέους που αγαπούν την μουσική ,την τέχνη που ανυψώνει τον άνθρωπο ως θεατές και ως ακροατές»

Το «School Music Festival»στις 27 Ιουνίου θα φιλοξενήσει σχολικά μαθητικά γκρουπ από το Μουσικό Σχολείο Σερρών, το 2ο Γυμνάσιο Σερρών και μία μπάντα από μαθητές του Δήμου Κομοτηνής και στις 28 Ιουνίου 2018 μία εφηβική χορωδία με καμπάνες από την Πενσυλβανία των ΗΠΑ, το Μουσικό Σχολείο Σερρών, το 5ο Λύκειο Σερρών, το 2ο ΕΠΑΛ Σερρών και το μαθητικό σχήμα  έντεχνης μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το θεατράκι του δήμου Σερρών ,στην Δορυλαίου, στον  καταπληκτικό πνεύμονα δροσιάς με 14 σχήματα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του «School Music Festival» είναι :

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018.Ώρα 8:30μ.μ.

Συμμετέχοντες με σειρά εμφάνισης

 1. «ΡΕ ΧΙΤΖΑΖ»  – Μουσικό Σχολείο Σερρών
 2. «MUSIC WAVE-ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΥΜΑ» – 2ο Γυμνάσιο Σερρών
 3. «ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΜΟΙΡΕΣ» – Μουσικό Σχολείο Σερρών  
 4. «LASTTIME» – Μουσικό Σχολείο Σερρών
 5. «ΓΝΩΘΙ Σ΄ΑΥΤΕΣ»  – Μουσικό Σχολείο Σερρών
 6. «ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ» – Μουσικό Σχολείο Σερρών
 7. «BIGBANDALLEGRO» – Μπάντα Μαθητών από την Κομοτηνή
 8. «BALKAN PANIC»   – Μουσικό Σχολείο Σερρών

Πέμπτη  28 Ιουνίου 2018.Ώρα 8:30μ.μ.

Συμμετέχοντες με σειρά εμφάνισης

1.«SOUTHMINISTERRINGERS” – Εφηβική χορωδία με καμπάνες από την Pennsylvania-USA

 1. «SETTEGRECI» – Μουσικό Σχολείο Σερρών
 2. «2ο  ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ»  -2ο ΕΠΑΛ Σερρών
 3. «ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ»
 4.  «MUSICBOX» – 5o Λύκειο Σερρών
 5. «JAZZ BIG BAND» – Μουσικό Σχολείο Σερρών.